День відкритих дверей на кафедрі управління та освітніх технологій

17 квітня 2021 року

17 квітня 2021 року відбулося свято – День відкритих дверей у НУБіП України. Події цього дня можна умовно розділити на дві частини: загально університетську та факультетську (кафедральну). У першій частині ректор університету, академік Станіслав Миколайович Ніколаєнко, проінформував запрошених на зустріч абітурієнтів, їх батьків, учителів, викладачів про статус Національного університету біоресурсів і природокористування України як супер сучасного закладу вищої освіти України, його аудиторну, лабораторну базу, польові лабораторії, про роботи з оновлення оснащення освітнього процесу, покращення умов проживання студентів тощо. Науковий потенціал Університету вражає: наукові ступені вчених мають 1179 осіб (79%), з них докторів наук – 254 (17,1%), кандидатів наук – 925 (61, 9%); вчені звання – 920 (61,7%), у тому числі, професорів – 206 (13%), доцентів – 714 (47,9 %). В університеті багато уваги приділяється формуванню світогляду майбутніх фахівців, їх всебічному розвитку. Тут діють десятки секцій самодіяльності і спорту, проводяться фестивалі і конкурси… Словом, створені сприятливі умови як для навчання, так і для формування всебічно розвиненої особистості.

Далі корисну для абітурієнтів інформацію про правила цьогорічної вступної кампанії повідомив секретар Приймальної комісії університету Сергій Сергійович Ковалевський.

У другій частині Дня відкритих дверей черга інформувати абітурієнтів дійшла до факультетів і кафедр. Серед них чільне місце займає наша кафедра. Науково-педагогічний склад кафедри управління та освітніх технологій представлений  чотирма професорами, п’ятьма доцентами й асистентом, які створюють високоякісне методичне і наукове забезпечення підготовки майбутніх фахівців. У нас потужна команда високо компетентних викладачів, які завжди підтримають і знайдуть підхід до кожного студента.

Спеціальність 073 «Менеджмент» освітніх програм «Управління персоналом» та «Управління навчальним закладом» на кафедрі управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України саме для амбітних, цілеспрямованих, комунікабельних, відповідальних, молодих людей, які бажають стрімкої кар’єри та невпинного професійного зростання на керівних посадах. У нас формують лідерство, творчість, креативність – ключові якості успішного керівника. В обох цих спеціальностях важливою є психолого-педагогічна база. Тому управлінець повинен добре нею володіти. Бути гарним психологом, педагогом, що дасть можливість стати вмілим управлінцем.

Найважливішою метою діяльності кафедри є забезпечення якісної підготовки студентської молоді в конкурентоспроможному професійному середовищі. Престижна ОП «Управління навчальним закладом» надає можливість оволодіти педагогічними, комунікативними, дослідницькими і головне – управлінськими компетентностями.

День відкритих дверей розпочав завідувач кафедри, професор Сергій Кубіцький, який окреслив мету і завдання нашої кафедри та цих освітніх програм. Головними перевагами управлінських професій (керівника закладу освіти і HR-менеджера), на його думку, є :

  • високий престиж професії;
  • гідний рівень заробітної плати;
  • спілкування з великою кількістю людей;
  • зростання попиту на управлінців у сучасних умовах;
  • постійний саморозвиток і самовдосконалення;
  • вирішення різнопланових і нетривіальних завдань, яке допомагає підвищувати рівень інтелектуального розвитку.

Про освітню програму «Управління персоналом», надані можливості розвитку та опанування навичками комунікабельності, роботи з клієнтами, співпраці та взаємодії з різними типами людей, роботи з документацією, стратегічного мислення, прийняття управлінських рішень йшла мова у доповіді заступника завідувача кафедри, доцентки Людмили Білан. Адже особистісні якості керівника впливають на розвиток компанії, а 80% її успіху залежить від діяльності HR-менеджерів. Персонал – головний ресурс компанії. Професійний підбір та навчання персоналу – запорука успіху та процвітання будь-якого підприємства.

Доцент Василь Базелюк висвітлив переваги та створені умови навчання на освітній програмі «Управління навчальним закладом», розповів про навчально-методичне забезпечення спеціальності, розміщені ЕНК дисциплін на платформі Еlearn тощо. Доцентка Тамара Ковальчук зупинилася на науковій і методичній складових роботи НПП кафедри, наставництві, цікавому навчанню з урахуванням вимог часу, зустрічах з випускниками і роботодавцями для обрання оптимального місця праці.

Cвоїми враженнями від навчання за спеціальністю «Менеджмент» освітньої програми «Управління навчальним закладом» на кафедрі управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, аспірантури і думками про кар’єрний ріст,  здобутий педагогічний досвід поділилися наші випускники, а сьогодні роботодавці: Олена Яковенко, Неля Русіна, Оксана Кузнєцова. Гості наголошували на атмосфері творчості, доброзичливості, компетентності нашої кафедри та привітності і ґречності її НПП.

Відсутність сьогодні живого аудиторного спілкування як викладача із студентами, так і студентів між собою, розмова online на святі Дня відкритих дверей не може применшити значущість заходу, що відбувся. Перспективи дистанційного навчання дуже великі та вимагають ретельної роботи. Сподіваємося на те, що це питання заслуговує детального обґрунтування, оскільки має багато переваг та підводних каменів, що уже проявляються та виправляються системами освіти світу.

Сьогодні дистанційна освіта в Україні перебуває на етапі впровадження і використання в освітньому процесі закладів вищої освіти. Особлива потреба в ній упродовж пандемічних заходів. Система дистанційного навчання не замінить традиційну систему вищої освіти, а доповнюватиме її, і, водночас, матиме вплив на розвиток та удосконалення української системи вищої освіти як в Україні, так і в усьому світі.

Викладачі кафедри відповіли на запитання учасників Дня відкритих дверей. Вважаємо, що наші майбутні магістранти отримали вичерпні відповіді на їхні запитання і у недалекому майбутньому стануть нашими магістрантами.

Тамара Ковальчук,
доцентка кафедри управління та освітніх технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook