Протягом минулої доби рятувальники Донеччини 32 рази залучалися до гасіння пожеж

12 квітня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 З приходом теплої погоди на телефон Служби порятунку «101» чи не щодня надходять численні повідомлення про загорання минулорічної сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на територіях приватних домоволодінь у містах та селах. Незважаючи на застереження у засобах масової інформації та численні запобіжні заходи, що вживаються рятувальниками Донеччини щодо попередження пожеж, вони таки завдають населенню та навколишньому середовищу шкоди та значних матеріальних збитків.

З початку року на території Донецької області сталося 1015 пожеж. Лише за минулу добу рятувальники Донеччині 32 рази залучались до гасіння пожеж, з них 30 викликів - це пожежі на відкритих територіях. Гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я поширюється зі швидкістю вітру.

Рятувальники Донеччини закликають не випалювати суху рослинність. Адже це не лише величезна шкода екосистемам: страждають комахи, птахи, дикі тварини, лісові насадження. Збережемо природу разом!

1617967601548.jpg

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/122897.html

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook