Обговорюємо вплив реформи децентралізації на розвиток територіальних громад

6 квітня 2021 року

 

      Кафедра публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності постійно залучає до проведення занять державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, представників громадських об’єднань, провідних вчених та експертів. Крім засвоєння теоретичного матеріалу вибіркової дисципліни “Державне управління” здобувачі вищої освіти ОС “Магістр”, які навчаються на різних освітніх програмах, мають можливість спілкуватися з запрошеними лекторами, обговорювати проблеми та набувати практичний досвід їх вирішення.

 

      На запрошення в.о. завідувача кафедри д.держ.упр. Сергія Приліпка до проведення лекційного заняття у дистанційному форматі на платформі Cisco Webex Meetings на тему “Основи місцевого самоврядування та регіонального управління” долучилась Наталія Васильєва – д.держ.упр., професор кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом Національної академії державного управління при Президентові України.

 

    Змістове наповнення лекційного матеріалу було спрямоване на формування у здобувачів фундаментальних знань про місцеве самоврядування як суспільного явище та складову публічного управління з притаманною їй організаційною та функціональною структурою. Магістри отримали важливі знання з теорії, історії, методології місцевого самоврядування та регіонального управління, ознайомилися із успішними практиками здійснення публічного управління на місцевому рівні. Після викладення теоретичного матеріалу між учасниками відбувся діалог. У процесі реалізації реформи децентралізації владних відносин у територіальних громадах постають актуальні проблеми, які потребують вирішення за допомогою відповідних механізмів та інструментів їх реалізації.

 

    Дистанційне навчання – це виклик сьогодення не лише для здобувачів вищої освіти, а й для викладачів. Організувати якісне онлайн-навчання, зарядити мотивацією і бути готовим до технологічних проблем – це справді не просто. Шкода, що лекція проводиться у дистанційній формі, бо “живе спілкування” дозволяє більш краще налагодити безпосередню комунікацію та відчути енергетику людини, з якою спілкуєшся.

Щиро вдячні за проведену лекцію, поради і можливість розширити свої знання з основ місцевого самоврядування та регіонального управління. Дякуємо Сергію Михайловичу і Наталії Вікторівні за змістовний виклад матеріалу та обговорення актуальних проблем розвитку територіальних громад в умовах проведення реформи децентралізації.


Тетяна Таран, студентка 1 курсу
гуманітарно-педагогічного факультету,
ОП “Педагогіка вищої школи“

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook