Юрій Болоховець взяв участь у нараді з питань підготовки до пожежонебезпечного періоду 2021 року

5 квітня 2021 року
Відкритий ліс

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. Далі дослівно:

“Взяв участь у нараді з питань підготовки до пожежонебезпечного періоду 2021 року під головуванням Міністра Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського.

Охорона лісів від пожеж є одним із найважливіших завдань, які стоять перед Державне агентство лісових ресурсів України. 2020 рік виявився для лісівників складним не тільки внаслідок карантинних обмежень, а і через велику кількість пожеж, спричинених необережним поводженням з вогнем.

Сьогодні маємо сумну статистику: середня площа однієї пожежі, у порівнянні з 2019 роком, збільшилася в 34 рази та склала 28,8 гектари. Наша мета: швидко реагувати на загоряння. За цей час ми:

✅частково оновили матеріально-технічну базу (з’явилися нові пожежні автомобілі, пожежні модулі, трактори, пожежно-спостережні вежі, телевізійні системи спостереження, мотопомпи, ранцеві лісові обприскувачі, квадрокоптери, радіостанції та ін.);

✅окремо по ДП затвердили мобілізаційно-оперативні плани гасіння пожеж та здійснили комплекс профілактичних протипожежних заходів;

✅разом із ДСНС розробили проєкт “Інструкції про організацію взаємодії між ДСНС і Держлісагентством у разі виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій та інших небезпечних подій”;

✅з 1 квітня запровадили щоденне інформування про лісові пожежі Оперативно-чергову службу державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС та Апарату РНБО, зокрема, з використанням автоматизованої системи “Пожежі”.

У 2021 році ми плануємо провести комплексні навчання з гасіння лісових пожеж у природних екосистемах за участю підрозділів Держлісагентства, ДСНС та облдержадміністрацій.

Під час наради з Міністром окремо обговорили ситуацію в Житомирській області, де у 2020 вогонь охопив 43,2 тис. га. Вважаю за необхідне відзначити своєчасну роботу начальника Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства Віктора Сахнюка. Завдяки його професійному підходу нам вдалося уникнути ще більших втрат.”

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/161689/

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook