17 березня відзначається День Святого Патрика – покровителя Ірландії. Студенти спеціальності «Кібербезпека» на занятті з англійської мови дізналися багато цікавого про свято

17 березня 2021 року

Сьогодні в Ірландії відзначають національне свято – День святого Патрика (анг. St' Patricks Day). Через веселі традиції і незвичайних символів свята він став відомим у всьому світі. Неофіційно його відзначають у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. Ірландський жарт говорить, що в цей день кожен може стати ірландцем, якщо тільки захоче.


Історія Дня святого Патрика


Патрик – це ірландський християнський святий. За переказами, він приніс католицьке християнство на язичницький острів і вигнав усіх змій. Легенда свідчить, що за допомогою листа трилисника він намагався пояснити ірландцям суть Святої Трійці. Трилисник і зелений колір є головними атрибутами свята і народними символами Ірландії. Ірландці почали відзначати це свято в 9 столітті. День відзначали не тільки в Ірландії, але і в країнах з ірландською діаспорою. На початку 17 століття католицька церква включила це свято в літургійний календар.


 Символи свята

День святого Патрика прийнято зустрічати в зеленому одязі (зелений – колір весни й Ірландії). Також символом свята є трилисник. Ним прикрашають костюми, вплітають у волосся. Третій символ, неабияк популярний і серед дітей, і серед дорослих, Лепрекон – чарівник, який здійснює бажання.

Як святкують українці


Разом з незалежністю України з 1991 року українці почали святкувати й День святого Патрика, який відтоді став комерційним. Так, святом часто користуються бари й паби, які пропонують своїм відвідувачам кухоль справжнього ірландського пива або віскі.
Зокрема у Києві з кінця 1990-х років свято локалізується в міських ірландських пабах, де проходять вечірки, які переважно організовує бізнес з "ірландським корінням". На заходах часто діє дрескод – одяг має бути зеленого кольору. На вечірці лунає запальна ірландська музика, з екранів транслюються найкращі моменти спортивних ігор за участю національних збірних Ірландії, а до вартості вхідного квитка можуть додавати міцний напій.
У студентів і молодих людей свято асоціюється з можливістю зустрітися з друзями, наблизитися до культури Ірландії шляхом перегляду тематичних стрічок чи документальних фільмів. При цьому студенти зазвичай п'ють не ірландське віскі, а ірландське пиво, оскільки воно значно дешевше.
Водночас паради на честь свята в українських містах не проводяться. Ймовірно, це пов'язане з відсутністю суттєвої кількості ірландців, які проживають в Україні.

Багато про традиції святкування даного свята дізналися студенти спеціальності "Кібербезпека" на занятті з англійської мови. Разом зі своїм викладачем доцентом Качмарчик С.Г. студенти взяли участь у обговоренні історії виникнення даного свята, традицій, мали змогу висловити власні думки, зробити цікаві ребуси та переглянути відеоматеріал святкування Дня Святого Партика за кордоном та в Україні.

Світлана Качмарчик

доцент кафедри англійської філології

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook