Житомирська область: за добу вогнеборцями області ліквідовано 5 пожеж, спричинених загорянням сухої трави

30 березня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 Упродовж минулої доби на території області рятувальниками ліквідовано 5 займань минулорічної сухої рослинності. Загалом вогнем пройдено 7 га території. Зокрема, дві пожежі виникло на території Коростенського району.

Так, 28 березня о 10:09 вогнеборці виїжджали за межі м. Коростень, де на відкритій території трьома осередками горів сухостій на площі близько 2 га. Через пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався в бік приватних домоволодінь. Тривалий час селяни намагалися самотужки приборкати полум’я, але їхні зусилля виявилися марними і вони звернулися за допомогою до фахівців ДСНС.

Пожежу вдалося ліквідувати об 11:20. Для її гасіння рятувальники застосували «хлопавки» та подавали воду від пожежного автомобіля. Подальшого поширення полум’я не допущено.

Крім того, о 12:40 поблизу с. Старики Коростенського району сталося ще одне займання сухостою. Враховуючи віддаленість населеного пункту від пожежної частини районного центру, на ліквідацію пожежі було спрямовано чергове відділення з пожежної частини смт Іршанськ. На місці події було встановлено, що через вітряну погоду вогонь з поля поступово підходив до водоперекачувальної станції та житлових будинків. Керівник гасіння прийняв рішення залучити на допомогу додаткові сили та засоби.

Зусиллями фахівців ДСГС вогонь було зупинено на відстані 100 м від житлових будинків. Внаслідок пожежі знищено 1 га сухої трави.

Також, упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували ще 3 пожежі в екосистемах області на загальній площі 4 га. Суха трава горіла в Житомирському, Радомишльському та Брусилівському районах.

Наразі остаточні обставини всіх надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

12.JPG

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/122424.html

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook