Житомирська область: упродовж минулої доби вогнеборці області ліквідували 10 займань минулорічного сухостою

29 березня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 25 березня о 12:12 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння минулорічної сухої рослинності поблизу смт Народичі.

Вже на місці події бійці ДСНС встановили, що на полі горить сухостій на площі до 4,5 га. Враховуючи вітряну погоду, існувала загроза поширення вогню на більшу площу. Вогнеборці за допомогою «хлопавок» та подачі води з пожежного авто за годину змогли локалізувати пожежу. До того ж, на допомогу рятувальникам прибув трактор з плугом зі спеціальної станції по догляду за землями зони відчуження. Менше як за 2 години дане загоряння було ліквідоване.

Учора, дві подібні пожежі ліквідували і коростенські вогнеборці. Поблизу районного центру рятувальники загасили палаючу минулорічну суху траву на площі 3 га, а за межами с. Гулянка Коростенського району – на площі 2 га. В обох випадках бійці ДСНС використовували підручні засоби, мотооприскувачі та подавали воду з пожежних авто.

Загалом упродовж доби в Андрушівському, Бердичівському, Коростенському, Ружинському, Олевському і Хорошівському районах вогнеборці приборкали 10 пожеж на відкритих територіях загальною площею майже 17 га.

14.jpg

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/122313.html

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook