Почалось обговорення ОПП "Інженерія програмного забезпечення"

3 березня 2021 року
Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України

          На сайті кафедри у розділі "Обговорення освітньо-професійних програм (ОПП)" були розміщені проекти освітньо-професійних програм для підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня за спеціальностями 121 "Інженерія програмного забезпечення" та 122 "Комп'ютерні науки" для вступників 2021 року. Ці проекти надаються з метою ознайомлення та обговорення для покращення підготовки спеціалістів з названих спеціальностей.
          Надійшли перші відгуки на програми для підготовки здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня зі спеціальності 121 "Інженерія програмного забезпечення". Своє ставлення до змісту та обсягів вивчення дисциплін з цієї спеціальності висловив завідувач відділу Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України, доктор фізико-математичних наук Летичевський Олександр Олександрович.

          О.О. Летичевський має понад 70 наукових праць, 1 монографію, 4 авторських свідоцтва.
          Працює над сучасними програмними системами та провідними алгебраїчними теоріями – алгебраїчне та інсерційне програмування, кібербезпека та розробка супернадійних систем, працює в області використання формальних методів у верифікації та тестуванні програмного та апаратного забезпечення, в тому числі блокчейн-платформи та розподілені системи.
          Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки 2019 року за роботу «Забезпечення функціональної безпеки критичних інформаційно-керуючих систем». (Указ Президента України від 13 січня 2020 року № 4).

          Програма в цілому була оцінена як така, що відповідає вимогам підготовки сучасних фахівців зі спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». Особливо слід відзначити важливі зауваження щодо пропозицій з покращення викладання деяких курсів. З рецензією-відгуком у деталях можна ознайомитись за посиланням.
 

 


Завідувач відділу Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України, доктор фізи, док. фіз.-мат. Летичевський О.О.
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook