До Всесвітнього дня Землі, Міжнародного дня лісів і Всесвітнього дня водних ресурсів та в рамках вивчення дисципліни “Основи екологічної освіти і культури”

25 березня 2021 року

 До Всесвітнього дня Землі, Міжнародного дня лісів і Всесвітнього дня водних ресурсів та в рамках вивчення дисципліни Основи екологічної освіти і культури, було презентовано 13 екологічних проектів студентами 1 курсу спеціальності 101 «Екологія» на кафедрі екології агросфери та екологічного контролю.

Всі студенти були поділені на малі групи по 4-5 осіб в кожній, кожна група отримала завдання розробити власний стартап від ідеї до прототипу лише за 5 тижнів. Такий вид роботи є чудовим для отримання нових та необхідних знань з данної дисципліни та звичайно набути життєво необхідних навичок роботи в команді, комунікації, захисту своїх власних ідей втілених в проектах. Всі команди мали підтримку викладача Юлії Рибалко і спочатку напродуковували ідеї, обирали ту, яка вирішує екологічну проблему локального чи регіонального масштабу та була б цікавою як для кожного учасника групи так і суспільства вцілому.

Студенти розробляли план проекту, виконували SWOT-аналіз, прораховували всі витрати та наявні ресурси, розробляли прототип та представити його запрошеним гостям: декану факультету Юліїї Коломієць, заступнику декана Валерії Бондар та в.о.завідувача кафедри Олені Наумовській. Сьогодні з упевненістю можемо сказати, що цей не легкий, але разом з тим цікавий шлях пройдено вдало. Розроблено неймовірно круті, а головне екологічно спрямовані проекти, серед яких: екологічна гра Екологія? Що? Де? Навіщо?”, магазин еко-товарів “Me&eco”, екологічна стежка навколо четвертого навчального корпусу НУБіП України, екологічні пазли та інше.

Цей вид роботи – створення власних проектів, надихає творити та працювати по-новому. Ми майбутні екологи і для нас важливо зберегти планету. А якщо ми ще й можемо створити щось цікаве, та корисне для суспільства та планети разом - це ж те для чого ми обираємо даний фах. Ми повинні сучасно та креативно підходити до рішення екологічних проблем і разом з Юлією Володимирівною ми вже рухаємося у цьому напрямку», - додала студентка спеціальності Екологія Яцишина Юлія.

студентка 1 курсу Юлія Яцишина та доцент Юлія Рибалко

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook