На кафедрі статистики та економічного аналізу відбувся Всеукраїнський вебінар на тему «Аналітико-прогнозне і обліково-правове забезпечення управління підприємствами аграрного бізнесу»

28 березня 2021, 19:44

 

26 березня 2021 р.  колективом кафедри статистики та економічного аналізу був проведений Всеукраїнський вебінар на тему: «Аналітико-прогнозне і обліково-правове забезпечення управління підприємствами аграрного бізнесу». Вебінар був присвячений 70-річчю економічного факультету НУБіП України. Метою його було обговорення актуальних питань обліку, аналізу, оподаткування, права підприємств аграрного сектору; посилення вибіркової складової освітньої програми «Аналітичне та обліково-правове забезпечення агробізнесу» в рамках спеціальності 071 «Облік і оподаткування».  В зв’язку із запровадженням карантину на території України, пов’язаним із поширенням коронавірусу COVID-19, захід відбувся у режимі on-line з використанням додатку Webex Meeting.

На вебінар були запрошені провідні науковці України та представники аграрного бізнесу, магістри, аспірант кафедри статистики та економічного аналізу Федорченко К.

З вітальним словом до учасників вебінару звернувся проректор з навчальної і виховної роботи, д.е.н., професор, академік Національної академії аграрних наук Кваша Сергій Миколайович. Сергій Миколайович наголосив, що відкриття нової освітньої програми на базі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» є вимогою часу, оскільки бізнес потребує фахівця, в якому одночасно поєднувалися би кваліфікаційні якості бухгалтера, аналітика, правовика, тому проведення подібного вебінару є необхідним для обговорення актуальних питань.

Декан економічного факультету, д.е.н., професор Діброва Анатолій Дмитрович звернув увагу, що проведення подібних вебінарів має важливе значення, оскільки потрібно максимально наблизити підготовку фахівців до вимог ринку праці та запропонувати роботодавцям кваліфікованих та перспективних працівників. Крім того, він побажав всім учасникам плідної співпраці та жвавої дискусії.

З вітальним словом виступила декан юридичного факультету, к.е.н., доцент Яра Олена Сергіївна. Олена Сергіївна також підтримала ідею створення на базі економічного факультету нової освітньої програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» і необхідність взаємодії адміністрації та професорсько-викладацького складу юридичного і економічного факультетів для її реалізації.

А також учасників привітала завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, д.е.н., професор Лазаришина Інна Дмитрівна, яка охарактеризувала основні пріоритети нової освітньої програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» та необхідність урахування у ній вимог стандарту освіти для ОС «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування», а також стейхолдерів, що дозволить забезпечити реалізацію компетентнісного підходу у підготовці висококваліфікованих фахівців у НУБіП України, конкурентоспроможних на ринку праці.

До вітального слова долучився д.е.н., професор кафедри статистики та економічного аналізу Савчук Василь Кирилович.

Першою із своєю доповіддю виступила заступник керівника секретаріату Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України Форсюк Віта Леонідівна. Віта Леонідівна презентувала доповідь на тему: «Особливості оподаткування агроровиробників», яка викликала значний інтерес у учасників вебінару.

Голова ради Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, академік НААН України, д.е.н., професор Жук Валерій Миколайович у своїй доповіді акцентував увагу на професії бухгалтера, якою саме вона має бути в період трансформації та змін в економіці.

 

Доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу Західноукраїнського національного університету Бруханський Руслан Феоктистович поділився власним досвідом відкриття подібної освітньої програми в Західноукраїнському національному університеті, а також акцентував увагу на новітніх вимогах до фахівця облікового профілю.

Завідувач кафедри цивільного та господарського права НУБіП України, доктор юридичних наук, професор Піддубний Олексій Юрійович виступив із доповіддю на тему «Прогнозування результатів вирішення судової справи», наголосив на важливості співпраці між кафедрами юридичного та економічного факультетів задля успішної реалізації нової освітньої програми «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу».

Своїм практичним досвідом поділилися кандидат економічних наук, комерційний директор ТОВ «Агрук» Крилов Ярослав Олегович та співвласник та СЕО групи компаній «Спайк» Соловей Олександр В’ячеславович. Спікери також акцентували увагу на вимогах сучасного менеджменту до працівників аграрного бізнесу та питаннях використання статистичного, технічного та фундаментального аналізу в торгівельній діяльності сільськогосподарською продукцією.

 

 

 

Вебінар пройшов на високому рівні. Подібні зустріч є необхідними і важливими для подальшої співпраці, вирішенні актуальних питань обліку, аналізу, оподаткування, права підприємств аграрного сектору; посилення вибіркової складової освітньої програми «Аналітичне та обліково-правове забезпечення агробізнесу» в рамках спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Колектив кафедри статистики та економічного аналізу вдячний учасникам вебінару за цікаві, змістовні доповіді, за цінний практичний досвід.

 

 

Інна Лазаришина,

 завідувач кафедри статистики та економічного аналізу

Олена Богданюк,

 доцент кафедри статистики та економічного аналізу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook