ЗАЛУЧЕННЯ ПРОФЕСІОНАЛІВ-ПРАКТИКІВ ДО ПРОВЕДЕННЯ ЛЕКЦІЙНИХ ЗАНЯТЬ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРАНТІВ ОПП «ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА, ЕЛЕКТРОТЕХНІКА ТА ЕЛЕКТРОМЕХАНІКА»

26 березня 2021 року

 4     Нові вимоги до рівня вищої освіти і розвитку особистості призводять до необхідності впровадження сучасних методів та технологій навчання, які дозволяють організувати освітній процес у відповідності до потреб суспільства. В світі високих технологій та інформації, коли з технічної сторони практично все можливо і доступно, компетентні, ініціативні і мотивовані працівники є найціннішими ресурсами суспільства. Саме це визначає інтерес суспільства до підготовки висококваліфікованих працівників, який призначені задовольнити заклади вищої освіти.

   Серед інноваційних методів викладання фахових дисциплін особливо важливим є залучення до проведення аудиторних занять професіоналів-практиків та представників роботодавців. 

     17.03.2021 року в рамках тижня кафедри енергетики і автоматики проведено онлайн-лекцію представником ради роботодавців факультету енергетики та електротехніки, головним менеджером з автоматизації ТОВ «Фенікс Контакт» Артуром КОРОБОВИМ з навчальної дисципліни «Електропривод виконавчих механізмів в автоматизованих установках» для здобувачів вищої освіти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ОС «Магістр» на тему: «Виконавчі електродвигуни».

555

     На початку лекції, відповідальний за викладання дисципліни, завідувач кафедри енергетики і автоматики Василь РАМШ наголосив на тому, що єдиним шляхом підвищення якості освіти та подолання розриву між практичною та теоретичною підготовкою фахівців є тісна співпраця інституту та роботодавців, оскільки роботодавці є тією складовою освітнього процесу, яка забезпечує і зміст освіти, і робочі місця для випускників.

67

    У своєму виступі Артур КОРОБОВ розповів про політику та діяльність підприємства, окресливши основні вимоги ринку праці до формування фахових компетентностей та програмних результатів навчання здобувачів вищої освіти ОС «Магістр.

72

     На лекції були розглянуті питання автоматизації виконавчих електродвигунів, захисту електродвигунів, системи збору даних та керування виконавчими пристроями. Дане заняття розкриває фахові компетентності освітньої програми, а саме здатність розробляти плани і проєкти для забезпечення досягнення поставленої певної мети з урахуванням всіх аспектів проблеми, що вирішується, включаючи виробництво, експлуатацію, технічне обслуговування та утилізацію обладнання електроенергетичних, електротехнічних та електромеханічних комплексів; здатність оцінювати показники надійності та ефективності функціонування електроенергетичних, електротехнічних та електромеханічних об'єктів та систем.

     Здобувачі вищої освіти були активно залучені до дискурсії, мали можливість задавати запитання лектору-практику, на які отримали ґрунтовні відповіді. Лекція була цікавою і корисною.

89

     Кафедра енергетики і автоматики висловлює щиру подяку за плідну співпрацю генеральному директору ТОВ «Фенікс Контакт Україна» Андрію МАКСИМЦЮ і провідному продукт-менеджеру з автоматизації Артуру КОРОБОВУ.

Канд.техн.наук, старший викладач кафедри енергетики і автоматики  
Микола ПОТАПЕНКО
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook