НУБіП у рейтингах

23 березня 2021, 10:28

 

 
НУБіП України – високий рейтинг 2020 року!
 
       Опублікований чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України “ТОП-200 Україна 2020” підтвердив високе місце нашого університету. За базовими, основними показниками ми продовжуємо залишатися в числі провідних, авторитетних університетів України і міста Києва, зокрема.
    Центр міжнародних проєктів "Євроосвіта" (http://www.euroosvita.net/) та група експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence (ireg-observatory.org/en/) формує даний рейтинг за десятьма показниками з врахуванням суб’єктивності ваги окремих з них. За показником кількості стипендіатів Президента України та Кабінету Міністрів України для молодих вчених наш університет посів за рейтингом перше місце серед 200 університетів України. Інші місця теж високі, зокрема, за кількістю отриманих патентів – 5 місцеучастю студентів у II турі всеукраїнської олімпіади і конкурсів наукових робіт 2018/2019 – 7 місцедва 7 місця за показниками представлення університету та популярності у Інтернет-просторі та участі у програмах Erasmus+ЄС.
    Разом з цим зазначимо, що показник, цьорічного рейтингу – оцінка роботи науково-педагогічних працівників за Google Scolare Citations не використовувався у попередні роки і тому природньо університете не позиціонував себе у ньому. Саме тому нам як університету, що не був зареєстрований у цьому індексі було надане 68 місце. При перерахунках лише даного показника на середні для київських університетів бал НУБіП України посів би звичне високе 5 місце серед ЗВО України та 4 місце в Києві.
     Також продовжує негативно впливати на наше рейтингове місце у “ТОП-200 Україна” середній конкурсний бал за заявами абітурієнтів-вступників, - маємо далеке 76 місце. Саме ці два показники виявили найбільш негативний вплив і визначили для НУБіП України 14 місце у даному рейтингу.
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook