Актуальні питання навчально-виховного процесу зі студентами в полі зору Ради з організації виховної діяльності Університету

17 березня 2021 року

 

 

     Актуальні питання щодо особливостей організації і проведення виховної роботи серед студентів Університету деканатами факультетів та директоратами ННІ, наставниками академічних груп в умовах біологічної небезпеки пандемії COVID-19розглянуто на черговому засіданні Ради з організації виховної діяльності НУБіП України 16 березня 2021 року під керівництвом голови ради проректора з навчальної і виховної роботи, академіка Кваші С.М.

     У вступному слові Сергій Миколайович зупинився на особливостях організації навчальної і виховної роботи у весняному семестрі навчання і наголосив на тому, щоб заступники директорів інститутів, заступники деканів з виховної роботи ефективно і якісно організували виховну роботу в умовах пандемії COVID-19, особливу увагу приділяли реалізації системи виховної роботи в гуртожитках студентського містечка, дотримання вимог наказу, щодо недопущення порушення правил проживання, превентивної роботи по попередженню вживання алкогольних напоїв та наркотичних засобів. Звернув увагу на дотримання санітарних вимог під час проведення занять та проведенні культурно-массових та спортивно-масових заходів.

  

     Директор студентського містечка Стецюк С.В. проінформував щодо проживання студентів в гуртожитках Університету та дотримання ними правил внутрішнього розпорядку. Наголосив на тому, що система сповіщення та реагування при захворюванні налагоджена в студентському містечку та гуртожитках, також налагоджені умови проживання студентів та ведеться профілактична робота та превентивне виховання, так і забезпечення виховання у молодого покоління високих моральних рис,вибору способів поведінки, забезпечення подолання окремими студентами шкідливих звичок і навичок, що сформувалися внаслідок помилок і недоліків попереднього виховання.

  

     Про аналіз стану правопорушень серед студентів НУБіП України за 2020-2021 навчальний рік доповів начальник відділу комплексної безпеки та експлуатаційно-технічного забезпечення об'єктів охорони Моісєєв В.В. Студенти є складовою молоді і їм певною мірою притаманні окремі негативні процеси і явища молодіжного середовища, такі як зловживання алкогольними напоями, наркоманія, брак морально-духовних засад та правової обізнаності, низька правова та кримінологічна культура, агресивна поведінка, відсутність позитивно спрямованої дозвільної сфери тощо. Тому Василь Володимирович наголосив на моделі управління процесом контролю за правопорушеннями в тріаді студенти-наставники-факультети, діяльність яких повинна бути спрямована на профілактику правопорушень та запобігання злочинності ресурсами ВНЗ, що може здійснюватись у різних формах і методах: надання правової інформації і знань, пропаганда здорового способу життя за участю лікарів та психологів, формування патріотизму і системи загальнолюдських цінностей, а також негативного ставлення до злочинності та злочинної поведінки, залучення до акцій, благодійних і патріотичних заходів, сприяння розвитку індивідуальних нахилів, підтримка студентського самоврядування, залучення студентської молоді до процесу правового виховання у своєму середовищі та інше.

  

     Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Ржевський Г.М. висвітлив питання аналізу стану виконання директоратами ННІ та деканатами факультетів, наставниками академічних груп наказу, щодо організації роботи з студентським самоврядуванням. Наглядно продемонстрував результати аналізу виконання плану виховної роботи в гуртожитках університету Факультетами / Інститутами та особливості проведення превентивної роботи в гуртожитках Університету. Наголосив на актуальності проведення інформаційної діяльності і відображення результатів проведення різноманітних напрямів виховної роботи на сторінках директоратів і факультетів сайту Університету. За результатами аналізу виявлено недотримання виконання наказу, щодо впровадження системи виховної роботи з різними категоріями студентів, що проживають в гуртожитках. Наголосив на важливості системної роботи вихователями гуртожитків. Створення максимально комфортних умов для життя та навчання студентів-мешканців гуртожитків. Наданні допомоги студентам першого курсу в адаптації до умов проживання гуртожитку. Забезпеченні умов для самореалізації особистості відповідно до ії здібностей та власних інтересів. Підвищення рівня успішності і навчальної дисципліни дисципліни студентів-мешканців гуртожитків. Координація і співпраця з студентськими радами гуртожитків з метою покращення умов проживання студентської молоді.

     Крупка В.А., директор оздоровчого центру НУБіП України, лікар спортивної медицини висловився щодо глобальної пандемії в країні та проінформував стосовно масової вакцинації населення проти коронавірусу SARS-CoV-2, зауваживши, що все більше країн світу готуються почати вакцинацію з метою нерозповсюдження вірусу, захисту вразливих груп суспільства, задля запобігання смертельних випадків серед них і зменшення навантаження на лікарні.

     Завідувач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету Костенко М.П. доповів про особливості організації та проведення 64 Спартакіади серед студентів НУБіП України.

     Актуальне питання яке було піднято під час проведення соціологічного опитування студентів першого курсу стало об`єктом обговорення на Раді з організації виховної діяльності, а саме, підготовка і проведення загально університетського вже традиційного конкурсу «Голосіївська весна». Особливості організації і проведення Міжнародного музикального конкурсу «Голосіївська весна» представила завідувач кафедри культурології Майданюк Ірина.

     В заключному слові даного засідання Геннадій Ржевський звернув особливу увагу керівників виховного процесу на організацію, виконання графіку чергування НПП та наставників академічних груп, перевірки санітарного стану в гуртожитках університету,перевірки наявності засобів для гігієнічної обробки під час непростої санітарно-епідеміологічної ситуації в світі та розповсюдженням короновірусу – 2019-nCoV, проведення превентивної роботи щодо попередження насильства в студентському середовищі, профілактика вживання алкоголю та наркотиків серед студентів.

Бережи честь та здоров'я змолоду!


Каріна Арзуманян,
провідний фахівець відділу
виховної роботи та студентських справ
Геннадій Ржевський,
директор ННЦ виховної роботи
і соціального розвитку

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook