На шляху до програм подвійних дипломів з китайськими вишами

25 березня 2021 року
     Національна програма стратегічного розвитку Китайської народної Республіки «Один пояс – один шлях» має своє продовження у освітній та науковій сфері. Зацікавленість до співпраці з НУБіП надійшла від тепер вже партнерського Хуачжунського сільськогосподарського університету (КНР). Наш університет із зацікавленістю сприйняв пропозиції до співпраці в частині реалізації програм подвійних дипломів та спільного виконання наукових досліджень.

     23 березня відбулася онлайн-зустріч з представниками Посольства КНР, компанії Ltang Education Consulting Company, Хуачжунського сільськогосподарського університету.

     Від НУБіП України представниками на зустрічі були ректор Станіслав Ніколаєнко, проректори Вадим Ткачук та Сергій Кваша. Також на зустрічі був      присутній ректор Київського національного університету технологій і дизайну Іван Михайлович Грищенко, який сприяв встановленню контактів.
     За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо напрямків програм подвійних дипломів, зокрема:

  • Інженерія;
  • Інформаційні технології;
  • Біотехнології;
  • Безпека харчових продуктів.

     До наступної зустрічі планується підготувати навчальні плани за зазначеними напрямками та надати їх партнерській стороні для ознайомлення. НУБіП України в рамках реалізації цього проекту планує відкриття спільної навчальної програми з Хуачжунським сільськогосподарським університетом за обраними спеціальностями з отриманням ліцензії на провадження освітньої діяльності від Міністерства освіти і науки Китаю.

     Huazhong Agricultural University (також відомий як Центрально-китайський сільськогосподарський університет, HZAU) – багатопрофільний комплексний університет в Ухані, який віддає пріоритет сільському господарству, що характеризується науками про життя і доповнений комбінацією сільського господарства, фундаментальних наук, інженерії, гуманітарних наук, права, економічної торгівлі та управління.
    Розташований у місті Ухань, найбільшому міському та транспортному центрі Центрального Китаю, Хуачжунський сільськогосподарський університет (HZAU) є національним ключовим університетом «Проекту 211» під егідою Міністерства освіти. З історією, що ведеться з Хуторської сільськогосподарської школи, заснованої в 1898 році Чжаном Жидоном, губернатором Хубея і провінції Хунань, Хуачжунський університет має 120-річну історію. Університет отримав назву Національний цивілізований підрозділ у 2008 та 2011 роках і посів 11-те місце в країні серед 72 університетів Міністерства освіти за останньою оцінкою ефективності у сфері вищої освіти Національним інститутом досліджень освіти МОН Китаю та є одним з провідних університетів Уханя.
     Займаючи площу в 495 гектарів, кампус містить добре розставлені навчальні блоки та лабораторні будівлі, з трьох боків оточений чистими озерами та зеленими пагорбами, що робить його ідеальним місцем для викладання та досліджень.
     Університет складається з 18 коледжів та департаментів. HZAU наголошує на раціональній дисциплінарній побудові сільського господарства, наук, техніки, мистецтв, права, економіки та управління.
     В університеті працює понад 2600 викладачів, з них 312 професорів, 4 академіки Китайських академій наук та техніки, 2 академіки Академії наук для країн, що розвиваються, 1 іноземний співробітник Національної академії наук США.

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook