Відбулась онлайн-зустріч зі старостами академічних груп факультету ветеринарної медицини

25 березня 2021 року
     23 березня 2021 року відбулась планова онлайн-зустріч деканату факультету ветеринарної медицини зі старостами академічних груп. Метою зустрічі було обговорення змін в графіку освітнього процесу в 2 семестрі 2020-2021 н.р. у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації з Covid-19, організація проведення навчальних практик студентів, анкетування студентів щодо освітніх програм та інші нагальні питання.

     У вступному слові декан факультету Микола Цвіліховський проінформував старост про стан захворюваності на Covid-19 як студентів, так і співробітників факультету за період навчання, акцентував значну увагу на покращенні матеріально-технічної бази факультету за період дистанційного навчання, зокрема, придбанні ендоскопічної відеосистеми, нового біохімічого аналізатора, нових хірургічних столів, оснащення сучасним обладнанням нової навчально-наукової лабораторії «Центр репродуктології тварин з банком сперми і ембріонів». Нині на факультеті особлива увага приділяється клінічній складовій у підготовці лікаря ветеринарної медицини, для забезпечення якої створено клінічну раду, в положенні про неї чітко прописані питання розвитку клінічної підготовки студентів. Окрім того, створено ряд спеціалізованих кабінетів, які є досить цікавими для студентів в плані практичної підготовки, а саме: «Кабінет УЗД», «Дієтології і альтернативних методів навчання», на базі яких зараз проводяться практичні семінари та майстер-класи для лікарів ветеринарної медицини та студентів.

     Окрему увагу декан зосередив на викликах, які чекають факультет. Зокрема, це здача єдиного вступного іспиту з іноземної мови випускниками ОС «Бакалавр», який є обов’язковим при вступі в магістратуру та ЄДКІ, який будуть здавати випускники ОС «Магістр».
     На завершення свого вступного слова Микола Іванович привітав старосту 2 групи 1 курсу Ангеліну Киричук з перемогою в конкурсі «Краса НУБіП України-2021» та отриманням титулу «Міс-Красуня НУБіП України-21».

     Заступник декана Юрій Жук ознайомив старост із змінами, які відбулися в графіку освітнього процесу в 2 семестрі 2020-2021 н.р. у зв’язку з загостренням епідеміологічної ситуації та відповідним наказом ректора. Значну увагу студентів було зосереджено на особливостях організації та проведення навчальних практик у весняному семестрі.
     Заступник декана Сергій Деркач зосередив увагу старост на проведенні анкетування студентів щодо освітніх програм на факультеті та прискорення заповнення їх, оскільки їх потрібно проаналізувати і викласти результати на сайті факультету. Також було наголошено на питанні своєчасності подання інформації стосовно додаткових балів старостами академічних груп. Обговорено із старостами питання їх зв’язку із кураторами, проведення організаційних годин тощо.


     Протягом засідання старости задавали питання, на які отримували чіткі, лаконічні відповіді. Також визначено питання, які будуть винесені на наступне засідання старостату.


     На завершення засідання декан факультету звернувся до старост з проханням щодо сумісного забезпечення повноцінного та ефективного навчання в умовах пандемії, коректного оцінювання себе, факультету і університету, що є досить важливим під час проведення акредитації спеціальності, а також доєднуватись активно до проведення профорієнтаційної роботи. Ще раз Микола Цвіліховський нагадав старостам, що зараз на факультеті проводяться майстер-класи, практичні семінари з різних напрямків, в яких можуть брати участь студенти.
     Микола Іванович подякував старостам за таку активну і плідну роботу.

Юрій Жук, Сергій Деркач,
заступники декана факультету ветеринарної медицини

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook