КОНФЕРЕНЦІЯ – ЦЕ СПРАВЖНІЙ КАЙФ

25 березня 2021 року

    На базі кафедри конярства і бджільництва 16 березня 2021 року відбулася неймовірна конференція «Сучасні аспекти селекції бджіл». Безумовно, це значна подія для українського бджільництва. Тому, під час тривалої підготовки, у пасічників, науковців, а також людей, які дотичні якимось чином до розведення бджіл, був підвищений інтерес та високі очікування. Ці очікування стовідсотково виправдалися. За що окрема вдячність організаторам конференції.

      Активно працювала секція «Молодь турбує селекція бджіл». Долучилися понад тридцять студентів з різних факультетів нашого університету. Теми доповідей вражали. Наприклад, доповідь Кисіль Тетяни про новостворений гібрид бджіл «Саскатраз» посіла перше місце. Ми вітаємо Тетяну і дякуємо їй за такі неймовірні речі, які безумовно стали новинкою для всіх учасників секції. Хочеться підкреслити активність Олександра Подгаєцького, який знаходив масу питань для кожного доповідача.

    Кожна доповідь провокувала «наукові перепалки» - так ми називали дискусії, які відбувалися у результаті зіткнення доповідача з іншими учасниками в ході вияснення того або іншого способу стосовно селекції бджолиних сімей. На цю тему було дві чудові доповіді від студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів: Куліченка Романа, який в результаті посів друге місце, та Білько Анастасії, яка позитивно вразила чітким розумінням, що таке Європейська темна бджола.

      Але на цьому конференція не зупинялася. Ми поринали дедалі більше у світ бджіл. Здавалося, що ми вже заплуталися в інформації. Але Молдавану Вікторія розповіла нам про систему «BeeBreed», де є всі дані про породистих маток всього світу. За це вона і посіла одне із других місць. Ми продовжували мозковий штурм задаючи незручні питання, адже за призові місця студенти отримали мед. Розуміючи цей факт, Сніжана Жилін, проводила постійно «атаки» на виступаючих. При цьому, вона чудово впоралася із свою темою і розкрила її зі всіх сторін. За це ми присвоїли її доповіді третє місце. Абсолютно їй не поступалася Олександра Чеботарьова, яка розповіла нам про користь меду і фактори, які на це впливають. Колективно було вирішено присвоїти її доповіді третє місце. Одне із третіх місць також посіла абсолютно нестандартна доповідь «Мед як еротико-сексуальний маркер українського весілля», яку висвітлив Сердюк Андрій. Також хочеться згадати студентів, які створили атмосферу справжнього мозкового штурму, де хотілося апелювати і розпалювати справжню наукову дискусію, а саме: Анастасію Сливу, Ігоря Короткова, Анну Драюк, Владислава Самойліка, Вікторію Колошу.

      Підсумовуючи все вище сказане, хочу особисто від себе подякувати всім учасникам та організаторам цієї чудової конференції! Маю велику надію, що такі заходи проводитимуться якнайчастіше і серед учасників будуть не лише студенти НУБіП України, а й інших навчальних закладів та школярі!

Назарій Білько
Студент 3 курсу факультету
тваринництва та водних біоресурсів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook