Педагогічні працівники Ніжинського фахового коледжу НУБіП України успішно пройшли атестацію

24 березня 2021 року

      23 березня 2021 року відбулося засідання атестаційної комісії Ніжинського фахового коледжу НУБіП України. Враховуючи епідемічну ситуацію в регіоні та з метою запобігання подальшого поширення коронавірусної інфекції серед співробітників коледжу, було забезпечено участь членів комісії в очному режимі з дотриманням усіх протиепідемічних вимог, а також викладачів, які атестувалися, – в режимі онлайн.

       Атестаційна комісія коледжу, до складу якої входить адміністрація закладу та керівники структурних підрозділів, працювала з дотриманням основних принципів атестації: гуманного та доброзичливого ставлення до педагогічних працівників, повноти, об’єктивності та системності оцінювання їх діяльності.
       Педагогічні працівники, які атестувалися цьогоріч, заздалегідь надали до атестаційної комісії необхідні матеріали з різних видів діяльності за міжатестаційний період, навчально-методичні комплекси дисциплін та портфоліо, завдяки чому члени комісії мали можливість детально ознайомитися з результатами їх роботи.    

       Розпочала засідання голова атестаційної комісії, директор коледжу Олена Литовченко, яка звернула увагу присутніх на те, що метою атестації педагогічних працівників є, перш за все, стимулювання цілеспрямованого і безперервного підвищення рівня їх професійної компетентності, розвитку творчої ініціативи, забезпечення ефективності освітнього процесу.

       Секретар атестаційної комісії, викладач циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін Тетяна Колесник нагадала, що атестація педагогічних працівників здійснюється відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06 жовтня 2010 року № 930, та зазначила, що необхідною вимогою для педпрацівників є щорічне проходження підвищення кваліфікації.

       Всі викладачі, які атестувалися в цьому році, виконали вимогу та пройшли підвищення кваліфікації шляхом навчання за програмами підвищення кваліфікації в НУБіП України; стажування на базі провідних підприємств, агроформувань, організацій та установ області; підвищили свою інформаційно-комунікаційну та цифрову компетентність в НМЦ «Вищої та фахової передвищої освіти» тощо.                  

       Загалом, атестацію успішно пройшли 19 педагогічних працівників Ніжинського фахового коледжу: для більшості з них атестація 2021 року була підтвердженням уже присвоєних кваліфікаційних категорій та педагогічних звань, деякі працівники закладу завдяки своїй наполегливій та сумлінній праці отримали підвищення категорій.

       Атестаційна комісія відзначила, що викладачами, які атестуються, пророблена серйозна та кропітка робота, а саме: видана значна кількість навчальних посібників та методичних рекомендацій; викладачі активно беруть участь у роботі обласних методичних об’єднань, науково-практичних конференціях та семінарах різного рівня, тренінгах, які організовуються навчально-методичним центром «Вищої та фахової передвищої освіти»,  розміщуючи статті в збірниках друкованих праць; керують роботою наукових гуртків та науковою роботою студентів, готуючи їх до участі в предметних олімпіадах, науково-практичних конференціях тощо. Багато уваги педагогічні працівники приділяють вихованню студентів, забезпечуючи їх культурний, духовний та фізичний розвиток; наполегливо працюють над зміцненням матеріально-технічної бази закладу. 

       Підводячи підсумки, атестаційна комісія була задоволена результатами проведеної атестації і, насамперед, відповідальною підготовкою викладачів, які атестувалися, їх добросовісним ставленням до виконання професійних обов’язків.   

       Педагогічні працівники, які атестуються на підтвердження або встановлення кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії», педагогічного звання «старший викладач», готуються до наступного етапу – атестації перед комісією ІІІ рівня, засідання якої буде проходити на базі Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.
       То ж бажаємо всім колегам успіхів у досягненні результатів!
  
Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook