Бізнес-гра – запорука успіху студента

24 березня 2021 року

11 та 18 лютого 2021 року члени гуртка «Клуб фінансового аналітика» та «Інвестор» прийняли участь в бізнес-грі «CashFlow «Грошовий потік», яку провели представники Всеукраїнського проекту по навчанню фінансовій грамотності від ГО «Ротарі Клуб Київ Інтернешенал». 

В основу гри покладена ідея відомого бізнесмена Роберта Кіосакі навчити людей фінансової грамотності та інвестування через ігровий процес. За кілька годин ігрового часу гравці пройшли шлях від найманого працівника з фіксованою заробітною платою до фінансово незалежної людини - справжнього бізнесмена.

Гра дозволяє будь-кому зрозуміти, що потрібно особисто йому для досягнення фінансового успіху в житті, навчає підприємницькому мисленню, конструктивних взаємин і взаємодії, принципам прийняття рішень. Мета гри - зрозуміти, проаналізувати свої життєві та фінансові стратегії, виявити зони для розвитку і поставити перед собою нові цілі.

Фінансово-освітня бізнес-гра-тренінг «Cash Flow» - це модель життя людини, застосувавши яку, можна побачити, куди приведуть різні способи роботи з фінансами і особисті стратегії. Гра допомагає побачити своє життя в іншому світлі, замінити не дуже ефективну поведінку на більш успішну. В процесі гри учасники ознайомилися з такими поняттями, як «пасивний» і «активний» доходи, «ліквідність бізнесу» та «дохідність вкладеного капіталу», «активи», «пасиви». Дізналися, які існують основні помилки в управлінні особистими фінансами. Навчилися бачити і використовувати можливості, які можуть привести їх до поставленої мети,  визначили нові фінансові стратегії.

Дана гра спрямована на розвиток таких навичок, як:  презентація; комунікація та ведення переговорів; ситуаційний аналіз; позитивне ставлення до різних подій; застосування різних інструментів для формування пасивного доходу; швидкість прийняття рішення та вміння вести розрахунки; пошук необхідних ресурсів; здатність працювати в стресових умовах; командна праця.

На завершення студенти подякували волонтерам за цікаву гру в процесі якої студенти змогли поглибити свої знання та розглянути різні варіанти диверсифікації грошових потоків.

 

Єлизавета Василець,

секретар гуртка

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook