Підготовка до пожежонебезпечного періоду

16 березня 2021 року
ДП "Зарічанське ЛГ"

 Завдяки злагодженій роботі державної лісової охорони, з метою запобігання виникненню та боротьби з лісовими пожежами, в лісових масивах в Корбутівському та Зарічанському лісництвах оновили пункти зберігання пожежного інвентарю. В пунктах зберігаються: ранцеві оприскувачі, вогнегасники, пожежні рукави, мотопомпа, лопати, сокири, граблі, черговий спецодяг та аптечки першої медичної допомоги.
Основною проблемою лісів були і залишаються лісові пожежі, вогнем знищуються запаси деревини на корені, а нерідко і споруди та інші матеріальні цінності. Боротьба з лісовими пожежами потребує великих матеріальних затрат.
У результаті пожежі ліс перестає функціонувати як екологічна система, знищується все живе.
Негативні наслідки пожеж проявляються тривалий час. А причини банальні: необережне поводження з вогнем, безтурботне відношення до лісових багатств з боку відпочиваючих, випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, пустирях, уздовж автомобільних доріг. Близько 98% лісових пожеж виникає з вини людей, через необережне поводження з вогнем.
Піклування про лісові багатства,їх поповнення та збереження – завдання самої людини. І вирішувати його потрібно повсякденно.

 

Джерело: Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

https://zt-lis.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/pidgotovka-do-pozhezhonebezpechnogo-periodu-1.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook