Оперативний штаб – другий рік поспіль щоденної напруженої роботи

21 березня 2021 року
     В зв'язку з погіршенням коронавірусної ситуації, і в цілому в Україні, і в столичному Києві, рішенням ректорату, як зазначено в наказі ректора Національного університета біоресурсів і природокористування України академіка Станіслава Ніколаєнка, НУБіП України з понеділка 22 березня переводиться на дистанційну форму навчального процесу.

     До цього спонукав розвиток в березні місяці третьої коронавірусної епідемічної хвилі в багатьох країнах Європи, включно нашій. До речі, на підставі даних постійного моніторингу захворюваності в університеті Оперативним штабом НУБіП України з профілактики коронавірусних захворювань та упередження їх розповсюдження, нас не застало зненацька рішення спеціальної комісії при мерії Києва про впровадження більш жорстких карантинних заходів, бо, за рекомендацією штабу, перехід на онлайн-навчання ректорат визнав доцільним затвердити автономно ще за тиждень до загальноміських і урядових постанов. Адже розвиток нагальної ситуації по коронавірусу в Україні і в світі був передбачений Оперативним штабом університету завчасно і ми були готові до заходів вимушеної адаптації і продовжуємо діяти професійно, помірковано, злагоджено і оперативно. Варто було б зазначити, що завдяки постійній відповідальній щоденній напруженій роботі університетського антиковідного штабу, ось уже на протязі більше року поспіль дружній колектив університету реагує на розвиток епідемічної ситуації в світі, в Україні і в Києві на крок попереду інших. Ця реакція має свої практичні прояви в портужній комплексній всебічній профілактичній роботі у всіх підрозділах університету і в студентському містечку.. Це і вирішення усіх питань з виявленими хворими і підозрілими на Covid-19, це і організація та проведення вже 10-х профілактичних імунних IFA тестувань на M і G імуноглобуліни, це і передчасна підготовка до проведення вакцинації та інше, необхідне за обставинами, реагування.

     Вже давно відпрацьовані чіткі алгоритми дій Оперативного штабу НУБіП України з профілактики захворювань на коронавірус та упередження їх розповсюдження - від динамічної оцінки щоденних моніторингових даних до всебічного реагування на ситуацію. Паралельно здійснюється не тільки потужний освітній вплив на середовище студентів і працівників, а й відпрацьовуються обгрунтовані рекомендації ректорату, студенству і всім підрозділам та службам університету стосовно освітнього процесу, всіх видів університетської життєдіяльності.

     В університеті з потужним науковим потенціалом, з сучасними навчальною-виробничою базою і ефективним навчальним процесом інакше просто бути не може! І це не просто слова! Згадаймо хоча б, що в 2020 році, 5 лютого, ще за 37 днів до оголошення загальноукраїнського карантину з приводу пандемії Covid 19, в НУБіП України, за ініціативою і за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка, було створено перший в Україні (навіть раніше урядового) Оперативний штаб з профілактики захворювань на коронавірус та упередження їх розповсюдження. Більше того, вже в 2019 році, від самого початку Уханських подій, маючи потужні наукові і навчальні стосунки з Китайськими університетами, наш університет уважно слідкував за ситуацією й реагував на неї. З самого заснування штабу, ректором його очолювати було довірено проректору з навчальної та виховної роботи академіку Сергію Кваші. В штаб увійшли очільники всіх служб університету, причетних до вирішення проблем актуальної дійсності.

     Більше року додаткове вагоме навантаження безвідказно виконують керівники університету і співробітники задіяні для роботи в штабі. Все це задля збереження здоров'я рідного колективу студентів і працівників в такі непрості часи! І це заслуговує вдячності від людей! Віват, Академія! Віват, Академіки! Віват, Люди!

Вячеслав Крупка,
член Оперативного штабу НУБіП України,
лікар

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook