Нарада з деканами факультетів і директорами ННІ: зміни графіку освітнього процесу у зв’язку із загостренням пандемії, енергоощадність та планування подальшої роботи

19 березня 2021 року
     Робоча нарада під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка зібрала деканів факультетів та директорів навчально-наукових інститутів. Як і завжди, обговорювалися актуальні на сьогодні питання життєдіяльності університету.

 

  

     І першим питанням порядку денного, з якого доповідав директор Центру енергозбереження Іван Радько, був аналіз витрат енергоресурсів по університету за лютий 2021 року порівняно з аналогічним періодом минулого року. І це не випадково, адже постійно тарифи зростають, як і вартість енергоносіїв, що складало і складає левову частку витрат НУБіП. Так, тарифи на електроенергію по гуртожитках зросли на 87 %, по корпусах – на 26%. У результаті маємо перевищення на 64%. Або опалення: за статистикою, нинішній лютий видався найхолоднішим за останні сім років, в результаті споживання тепла виросло на 42%. У грошах це майже 2 млн грн. А ще ж вода, газ! В цілому за два місяці ц.р. університет витратив на енергоносії більш ніж 12 млн грн. І це – майже на 3 млн більше, ніж минулого року.

  

     Про стан захворювань на COVID-19, карантинні заходи, моніторинг організації навчання в провідних столичних університетах та особливості організації освітнього процесу в НУБіП інформував проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він навів можливі сценарії організації навчального процесу, залежно від поширення COVID-19. Нагадаємо, що рішенням комісії з надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації з 20 березня в столиці оголосили «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки, і відповідно університет переходить на повністю дистанційне навчання.

  

     На плануванні діяльності факультетів, ННІ та ректорату спинилася учений секретар Оксана Барановська. Вона навела структуру місячного плану роботи.
     Про вивільнення місць в гуртожитках за час дистанційного навчання і поселення старшокурсників, розподіл місць для студентів 1-го курсу вступу 2021 року доповідав директор студентського містечка Сергій Стецюк.

  

     У центрі уваги начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка було удосконалення діяльності аспірантури.

     Підсумовуючи роботу, Станіслав Ніколаєнко підкреслив, що вплив пандемії на колектив – абсолютний і негативний, ми втратили соціальні комунікації. Ще раз наголосив на необхідності жорсткого дотримання карантинних норм, забезпечення системності в роботі і взаємодії на кафедрах, співпраці адміністрації і студентства. Очільник університету також зазначив необхідність перебудови виховної роботи з молоддю (посилюючи її в академгрупах), максимального залучення до університетського життя студентського активу, посилення профорієнтації і співпраці з роботодавцями. Торкнувся і набору студентів до магістратури, будівництва нового спорткомплексу, до чого слід активно залучати спонсорські кошти, та інших питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook