Наукові дослідження щодо інноваційного розвитку туристичної індустрії

11 березня 2021 року

   Вийшла друком колективна монографія «Trends, Prospects and Challenger of Sustainable Tourism Development», в якій представлено дослідження доктора економічних наук, професора Дарії Басюк та доцента Єлизавети Музички щодо впровадження інтелектуального меню у сучасних закладах готельного та ресторанного господарства.
   Інтелектуальне меню, або BRAIN FOOD є актуальною тенденцією ресторанного та гастрономічного інновінгу та спрямоване на покращення роботи мозку, стимулювання розумової діяльності та задоволення потреб у повноцінному харчуванні, особливо під час підвищеного інтелектуального навантаження – проведення конференцій, симпозіумів, нарад, важливих ділових та політичних зустрічей, навчання та наукової діяльності.


   

     Висновки дієтологів свідчать, що формування щоденного раціону за принципами BRAIN FOOD прискорює процеси мислення, покращує пам’ять підвищує увагу та творчий потенціал. Тому спеціалізоване меню BRAIN FOOD розробляється з урахуванням фізіологічних особливостей функціонування мозку людини.
    В дослідженні проаналізовано досвід нейрохарчування у передових закладах ресторанного та готельного господарства України, представлено рекомендації щодо формування асортименту страв, що покращують інтелектуальну діяльність.

Дарія Басюк,
завідувач кафедри туристичного та
готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook