Інтерв’ю з майбутніми ветеринарними лікарями

10 березня 2021 року

   На факультет ветеринарної медицини завітали учні науково-природничого ліцею №145 м. Києва на запрошення доцента кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Олександра Мартинюка, який провів екскурсію факультетом, докладно розказав про особливості навчання на факультеті. А своїми враженнями від знайомства з факультетом майбутні студенти поділилися в інтерв’ю.

   - Добрий день, розкажіть по себе.
   - Я учень 11-В класу науково природничого ліцею №145 м. Києва Міщан Іван Ігорович.
   - Чому віддаєте перевагу навчанню в НУБІП України?
   - Зараз знаходжуся на етапі обрання вишу для  здобуття вищої освіти. Враховуючи мої хобі й вподобання, вважаю, що в НУБіП я зможу реалізувати свої прагнення допомагати тваринам. А НУБіП України - єдиний університет у Києві, де є спеціальність "Ветеринарна медицина" і наскільки я обізнаний, тут готують якісних фахівців. Також мене зацікавила доповідь Мартинюка Олександра під час профорієнтаційного уроку в ліцеї. Я одразу ж домовився про екскурсію факультетом. Мені дуже сподобалося так в деталях почути про факультет та ще й побачити усе на власні очі.

   - Що стало вирішальним у виборі спеціальності "Ветеринарна медицина"?
   - Вперше я про це задумався у дев’ятому класі, коли почав відвідувати контактні зоопарки, розплідники та ветеринарні клініки. Я зумів показати звою зацікавленість, що мені, навіть, іноді дозволяють допомагати лікарям працювати.
   - Які Ваші мрії на майбутнє.
Моя мрія – вступити на навчання, отримати спеціальність, пройти стажування і в Україні й за кордоном і звісно ж стати гарним ветеринарним лікарем.

   - Розкажіть і Ви про себе і нам дуже цікаво, що вплинуло на вибір спеціальності?
   - Мене звати Шинкаренко Олександра Євгеніївна, я також учениця 145 ліцею м. Києва. Щодо вибору спеціальності, ну по перше, згідно тестування, яке дозволяє визначити професійну спрямованість мене віднесли до категорії людина-природа. І дійсно, оскільки мені завжди подобалось допомагати тваринам. Під час профорієнтаційної лекції викладача з НУБіП України Мартинюка Олександра я зацікавилася конкретно факультетом ветеринарної медицини про який ішлося. Навіть виникло бажання відвідати факультет ветеринарної медицини НУБіП України. На мою думку, навчання за спеціальністю «Ветеринарна медицина» - може бути цікаво та перспективно для мого майбутнього.

   - Дуже приємно це чути, а які враження у Вас лишилися після відвідування факультету?
   - Я дуже вдячна викладачу – Мартинюку Олександру за цікаву екскурсію. Мене вразило таке дружнє відношення викладачів до нас. Сподобалося усе: і клініка, і віварій, і аудиторії, а також цікаво було відвідати музей анатомії і паразитології. Я маю кілька знайомих, які зараз навчаються в цьому університеті. Я неодноразово чула гарні відгуки про факультет, у чому мала змогу переконатися.

   - Що Ви очікуєте від навчання?
   - Очікую здобути хорошу освіту та стати гарним фахівцем, пройти багато практики та знайти нові знайомства. Також мене зацікавило те, що при університеті є відповідна клінічна база для освоєння фаху ветеринарного лікаря.

 

 

Розмовляв доцент кафедри епізоотології, мікробіології

і вірусології Олександр Мартинюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook