На кафедрі фінансів підписано меморандум про співпрацю з ГО «Ротарі Клуб Київ Інтернешенал»

9 березня 2021 року

 

 

Як оптимально витрачати гроші? Що таке бюджет родини і країни? Як працюють банки? Фінансова грамотність, базові навички планування і заощадження, економічні зиски і ризики.

 

У листі Міністерства освіти і науки України від  01. 07. 2019 р. № 1/11-5966 зазначено, що реформування загальної середньої освіти передбачає модернізацію змісту освіти, що має ґрунтуватися на компетентнісному та особистісно орієнтованому підходах до навчання, а саме головне – орієнтуватися на здобуття учнями умінь і навичок, необхідних сучасній людині для успішної самореалізації у професійній діяльності, особистому житті, громадській активності. Метою наскрізної лінії «Підприємливість і фінансова грамотність» є навчання молодого покоління українців ощадливості, раціонального використання коштів, планування витрат, стимулювання лідерських ініціатив, прагнення успішно діяти в технологічному швидкозмінному середовищі.

Актуальність питань низького рівня фінансової грамотності населення особливо зросла в останні десятиліття, коли значно загострилися проблеми непомірного особистого боргового навантаження, відсутності ефективних заощаджень, нездатності громадян вживати адекватних заходів, спрямованих на захист власного добробуту тощо. Окрім того, підприємництво і фінансова грамотність є одними з основних компетентностей як учнів так і студентів.

Фінансова грамотність формується в дітей з навичками. Це вміння планувати наперед, контролювати себе, економити і накопичувати, вміння робити обдумані фінансові рішення та покупки, вирішувати проблеми і спілкуватися. Фінансова грамотність сприяє подоланню бідності, зниженню економічних ризиків суб’єктів підприємництва та фізичних осіб.

З метою долучення до Всеукраїнського проекту «Фінансова грамотність населення» для подальшого формування в суспільстві фінансової культури та чіткого розуміння цінності створення власного сімейного капіталу, як запоруки гідного життя та реалізації прав і свобод кожної людини, 9 березня 2021 року кафедрою фінансів, в особі завідувача кафедри, д.е.н., професора Давиденко Надії Миколаївни був підписаний меморандум про співпрацю з ГО «Ротарі Клуб Київ Інтернешенал».

  

ГО «Ротарі Клуб Київ Інтернешенал» представляла директор Тюпа Оксана Андріївна.

Оксана Андріївна розповіла детально про діяльність громадської організації, та заначила, що це глобальна мережа громадських добровольців, членами якої є понад 1,2 млн лідерів бізнесу та суспільного життя. Більше ніж 35,3000 Ротарі Клубів у більш як 200 країнах і географічних регіонах втілюють проекти служіння як у своїх місцевих громадах, так і поза їх межами, об'єднуючи лідерів - представників усіх континентів, культур та професій з метою обміну ідеями та ведення діяльності на користь громад у всьому світі.

Підписання меморандуму з фінансової грамотності для кафедри фінансів дасть можливість:

–  навчити спільними зусиллями вирішувати фінансові виклики в соціумі;

–  сформувати покоління українців, які вміють і знають як користуватися широким спектром фінансових інструментів, легко відкривають і розвивають свої бізнеси, стають підприємцями та інвесторами зі шкільної лави;

–  прищепити навички спільного вирішення викликів, роботі в команді, взаємодопомоги.

Вивчення курсу «Фінансової грамотності» буде проводитись у формі настільних ігор–тренінгів, аналогів гри Cash-Flow.

Від кафедри фінансів членами ГО «Ротарі Клуб Київ Інтернешенал»  стали к.е.н, доцент Долженко І.І., к.е.н, доцент Сова О.Ю., к.е.н, доцент Буряк А.В., к.е.н, доцент Скрипник Г.О.

 

Інна Долженко,

доцент кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook