Селім та Сельмі Алімурадови: ми обираємо магістратуру НУБіП України за можливість отримати подвійний диплом європейського вишу

1 березня 2021 року
  • Розкажіть про себе.

     — Доброго дня. Нас звуть Селім та Сельмі Алімурадови. Ми народилися на Кавказі, але виросли та навчаємось в Києві. Разом успішно закінчили ОС Бакалавр в КНЕУ імені В. П. Гетьмана за спеціальністю 051 Економіка (Освітня програма «Міжнародна економіка).

  • Звідки дізнались про НУБіП та магістратуру на економічному факультеті?

     — Як і більшість випускників одинадцятого класу, ми не приділили належної уваги до вибору університету, проте коли настав час думати про майбутній вступ на магістратуру та готуватись до ЄВІ, ми вже мали сформовані погляди на те, яким має бути подальше навчання. Про НУБіП ми дізнались вивчаючи інформацію про різні університети Києва. На головній сторінці сайту було оголошення про День відкритих дверей економічного факультету. Для нас це була чудова можливість побачити все на власні очі, оскільки дуже часто очікування відрізняються від реальності. Перш за все, нас вразила інфраструктура та інноваційність університету. До того ж, під час презентації в актовій залі, ми дізнались про міцні міжнародні зв’язки з навчальними закладами інших країн та можливість майбутнього працевлаштування студентів в період проходження практики. Після знайомства з університетом було одноголосно вирішено, що ОС Магістр ми будемо здобувати в НУБіП.

  • Що стало вирішальним у виборі спеціальності?

Сельмі:
     — Від себе хочу сказати, що ще зі школи я мріяла про навчання за кордоном, але дізнававшись вартість освіти – це так і залишалось лише мрією. Так було до знайомства з НУБіП. Як тільки я почула про міжнародні зв’язки між університетами, відразу ж почала збирати інформацію про майбутній вступ. Варто зазначити, що мене координували та підтримували в усіх питаннях, як би багато їх не було. За це окреме дякую деканату економічного факультету. Після успішної здачі екзаменів та ЄВІ, я вирішила обрати для себе спеціальність «економіка підприємства» та паралельно вступати в Словацький сільськогосподарський університет в Нітрі на спеціальність «бізнес економіка». Якою б далекою не була моя мрія, проте завдяки співпраці двох ЗВО, вона здійснилася.

Селім:
     — Ще на третьому курсі бакалаврату я захопився інтернет-трейдингом, мене цікавила саме торгівля на фондовому ринку, тому я обрав спеціальність 076 «підприємництво, торгівля та біржова діяльність», про що жодного разу не пошкодував. До того ж, під час навчання в НУБіП мене дуже зацікавив аграрний сектор нашої країни та процеси міжнародної торгівлі зерновими культурами, з чим я хочу пов’язати свою професію в майбутньому. З власного досвіду хочу також зазначити, що завдяки висококваліфікованим викладачам та сучасному підходу, великий та складний матеріал засвоюється набагато легше, ніж цього очікує студент. Таким чином, цей університет не просто відкриває перед тобою нові цілі, а ще й надає інструмент для їх досягнення.

  • Як проходить навчання в період пандемії?

     — Нажаль, через ситуацію з COVID-19, заняття проводяться дистанційно і можливості поїхати навчатись до Словаччини зараз немає. Але завдяки інноваційності, відповідальності викладачів та технологічній підтримці пари відбуваються чітко за розкладом. Семінари та лекції такі ж насищенні, проте звичайно не вистачає живого спілкування.
     Тішить те, що в Києві карантин пішов на спад і в нас з’явилась можливість повернутись в університет на денне навчання, що набагато краще за дистанційне. Хочу звернути увагу, що користування інформаційним порталом НУБіП – elearn, дуже полегшувало життя студентам в період онлайн-занять. Через сучасну та зручну структуру там можна було легко знайти всю необхідну інформацію, щоб повноцінно готуватись до семінарів, модулів та екзаменів.

  • Які ваші очікування після завершення навчання?

Селім:
     — Наразі я вже маю невеликий досвід роботи в компанії, що займається торгівлею сільськогосподарської продукції і в майбутньому хочу працювати трейдером в великій компанії.

Cельмі:
     — Говорячи про життя після завершення навчання мені, звісно, хочеться вірити, що я скористаюсь можливістю і все ж таки зможу поїхати за кордон, де я і почну свій шлях економіста. Після чого, повернусь на Україну з великим багажем знань та знайду своє місце тут.

Віталій Нагорний,
заступник декана економічного факультету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook