Самопідготовка студентів – це шлях до успіху!

24 лютого 2021 року

 

        Сучасними тенденціями у сфері організації освітнього процесу є синергетичне світосприйняття, прагнення привести його положення в діяльність закладів вищої освіти, де особистість студента розглядається як складно організована система, яка самостійно визначає напрями розвитку.

Важливою частиною педагогічного процесу на кафедрі фінансів НУБіП України є залучення студентів до наукової творчості та саморозвитку.

Використання у викладанні різних форм самостійної роботи студентів передбачає максимальну індивідуальність кожного і є засобом розвитку вміння шукати додатковий матеріал, націлює на систематичне оновлення знань у величезному потоці інформації.

Куратори використовують будь-які можливості для допомоги студентам в навчанні. Так куратор 1 курсу 6 групи спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Юлія Негода постійно проводить зі студентами «годину самопідготовки». 

Самопідготовка дозволяє студентам корелювати раніше отримані знання (на лекціях, практичних заняттях тощо) з тими, якими вони оволоділи у ході самостійного вивчення матеріалу. Під час самопідготовки студенти разом з куратором здійснюють оцінку конкретних економічних ситуацій, проводять розрахунки і аналіз статистичних показників, що характеризують їх і дають можливість дослідити процеси що відбуваються.

В результаті самоосвітньої діяльності у студентів відбувається процес поглиблення, структурування і закріплення знань, що дозволяє трансформувати їх у стійкі навички і компетентності.

 

 

 

Лариса Олійник,

доцент кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook