Небесна Сотня: герої не вмирають

19 лютого 2021 року

20 лютого в Україні щорічно відзначають День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня українці вшановують пам'ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

19 лютого 2021 р. в групі 11-П було проведено Урок Мужності «Небесна Сотня: герої не вмирають» (куратор Купчишина Т. В.).

Мета заходу – вшанувати пам'ять героїв Небесної Сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, вдячність тим, хто віддав за неї життя.

Про трагічні дні лютого 2014 року розповіли Ляхович Сергій, Левчик Ангеліна, Козачок Оксана, Цинко Дарина.  Григорчук Лілія та Данильчук Андрій декламували вірші, присв’ячені пам’яті Героїв Небесної Сотні. З документальної стрічки «Острів небайдужих» здобувачі освіти дізналися про живі, емоційні та вкрай чутливі історії учасників Майдану.

«Небесною сотнею» Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі, яку розв’язала російська влада, взявши курс на знищення української державності. Ця ціна показує нам, що ми здобуваємо щось безцінне, що не вимірюється безвізовим режимом чи зоною вільної торгівлі. Ми відвойовуємо власну розтоптану гідність, Богом нам дану, і свідчимо про неї світові.

Герої Небесної Сотні назавжди залишаться в наших серцях! Бо Герої не вмирають!

Пам’ять Героїв Небесної Сотні здобувачі освіти вшанували хвилиною мовчання.

 

Тетяна Купчишина, викладач, куратор 11-П групи

  


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook