«Афганістан: героїзм крізь біль і сум»

15 лютого 2021 року

15 лютого 2021 року у ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» біля пам’ятного знака загиблим воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг-реквієм з нагоди 32-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Віддати шану учасникам бойових дій прийшли представники обласної влади, ветерани та члени Бородянської районної спілки ветеранів воїнів - інтернаціоналістів, рідні та близькі загиблих воїнів-афганців, громадськість. Адміністрація, викладачі та студенти коледжу долучилися до заходу і вшанували пам’ять загиблих синів і дочок України, які героїчно виконували інтернаціональний обов’язок на території інших держав.

15 лютого 1989 року – пам’ятна дата, коли наші війська остаточно залишили Афганістан. Цей день вшановують, як день пам’яті всіх тих, хто, пройшов дорогами війни, хто чесно виконував свій військовий обов’язок. Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців, з яких понад 3 тисячі загинули, а десятки вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон.

Голова Бородянської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів Герасименко Олександр Михайлович у своєму виступі сказав: «Афганська війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів. Нині, у чергову річницю тієї події, ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу. Ми схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру, та завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся. Шановні воїни-афганці, ви, як ніхто, знаєте справжню ціну війни і миру. І, як ніхто, вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Сьогодні доля вкотре перевіряє українців на міцність. І ви, воїни-інтернаціоналісти, на Сході країни знову проявляєте мужність та героїзм. Цінуємо вашу самовідданість та вірність військовому обов’язку. Переконаний, що ваш досвід, високі моральні якості, активна громадянська позиція, професіоналізм й надалі служитимуть ствердженню миру і злагоди на благодатній українській землі».

Від імені, депутатського корпусу Київської обласної ради, від жителів громади та від себе особисто депутат Київської обласної ради Єрко Галина Георгіївна подякувала ветеранам-афганцям за те, що, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, рятували бойових товаришів та мирних жителів, зберігали непорушне братерство, яке з гідністю витримало суворі випробування і наголосила: «Схиляю голову перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися на рідну землю. Вони назавжди залишаться у наших серцях! Низько вклоняюся тим, у кого афганська війна відібрала близьких та рідних».

У своєму виступі т.в.о. директора коледжу Санченко Олександр Володимирович засвідчив свою глибоку шану та повагу мужності та самовідданій праці воїнів –афганців: «Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні» і наголосив на важливості збереження пам’яті про подвиг воїнів-афганців, адже вони з честю виконали свій військовий обов’язок та акцентував увагу на необхідності патріотичного виховання молоді. Побажав всім, міцного здоров’я, добробуту й злагоди, щасливого майбутнього, а головне – мирного неба над головою та Божої ласки!

Схиливши голови перед світлою пам’яттю афганців, яким не судилося повернутися на рідну землю, учасники мітингу-реквієму хвилиною мовчання та покладанням квітів пом’янули воїнів, які загинули на чужих землях, виконуючи свій громадянський обов’язок. Вони назавжди залишаться у наших серцях! 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook