Підвищуємо кваліфікацію науковця

17 лютого 2021, 16:05

9 лютого 2021 року доцент Таран Тетяна Володимирівна взяла участь у вебінарі від Clarivate: "Авторські профілі науковця: бонус чи тягар". Вебінар був присвячений питанням створення, упорядкування та підтримання у актуальному стані Publons|ResearcherID, ORCID, ResearchGate, Google Scholar.

Доробок наукового працівника складається з опублікованих праць, які можуть бути представлені різними видами: статті, монографії, глави книг, матеріали конференцій, патенти тощо. Опубліковані у різних виданнях, часто під час роботи в різних установах, а інколи і під іншим прізвищем (якщо відбулася зміна прізвища), що унеможливлює автоматичного створення коректного профілю науковця. Цікавість наукової спільноти оцінюється за отриманими цитуваннями. Часто для первинної кваліфікаційної оцінки необхідно надати перелік публікацій та дані за цитуванням, а для науковця -  показник індексу Гірша. Формула h-index достатньо проста, але підрахунки проводяться за різними базами даних з різним контентом, певними особливостями публікації, що призводить до різних значень у одного науковця. Для упорядкування колекції наукового доробку існує декілька авторських профілів.

Також доповідач зупинявся на питаннях щодо складнощів, що можуть виникнути при пошуку робіт певного автора у Web of Science Core Collection та як їх подолати. Розглянули питання: як оцінити науковий доробок автора; чи можна вплинути на цитованість роботи; чи може автор розмістити роботи у відкритому доступі?

 

Тетяна Таран, доцент кафедри ветеринарної гігієни ім.професора А.К. Скороходька

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook