День Святого Валентина на карантині, або «Як ветеринари Свято всіх закоханих святкували»

17 лютого 2021 року
     Кожного року 14 лютого весь світ святкує Валентинів день – свято закоханих, свято щирих та істинних почуттів між частинками одного цілого…

     Тому сьогодні я розповім про це свято та як його у цьому році святкували студенти-ветеринари. Ви дізнаєтеся:

  • Як виникло свято?
  • Як його провів факультет ветеринарної медицини і чи не завадив карантин студентам святкувати?
  • Які «ноухау» вигадала Студентська організація для проведення свят під час карантину і хто ж продовжив «підпільну» справу Валентина?

     В основі історії про Валентинів день лежить легенда про католицького священника, який таємно вінчав закоханих, попри заборону імператора Клавдія ІІ Готського одружувати воїнів «…аби не відволікалися солдати на сім’ю…». Імператор розгнівався на Валентина і наказав стратити. Це відбулося 14 лютого. Але всі закохані вирішили не сумувати, а відзначати свято кохання, свято свого покровителя – День святого Валентина.
     ФВМ вже котрий рік поспіль приєднується до всього світу і відзначає це одне з найчарівніших свят. Старшокурсники можуть повідати Вам, що в цей день у холі є тематична фото-зона, у 12 навчальному корпусі літає не тільки дух кохання, але і Купідон, що розносить валентинки зі щирими словами всім, хто вже має свою половинку або дізнається про почуття саме з листівки… Проте, цього року все це могло бути під загрозою, адже вірус і карантинні обмеження не сприяють веселому святкуванню. Тому Студентська організація ФВМ вирішила частково змінити свій план по проведенню Дня закоханих.
     Але давайте по-порядку…
     Незамінним атрибутом створення гарного настрою і спогадів є тематична фото-зона. Кожного року представники культурно-масового і організаційного секторів вигадують новий дизайн і втілюють його у життя заради ваших емоцій. У цьому році ми маємо подякувати нашим дівчатам, студенткам 2-го та 3-го курсів, за прекрасну фото-зону, яку вони створювали протягом кількох днів, сидівши до пізнього вечора.


Не можна не згадати і про Купідона – того, хто розносить листи кохання по всьому корпусу, вітаючи кожного студента і викладача. Вже другий рік поспіль роль Купідона ФВМ виконує студент 2-ї групи і вже 2-го курсу – Березанський Захар. Саме його у холі бачили першокурсники, які прийшли на навчання у понеділок і саме він був «посланцем кохання».


А що ж змінилося? Традиційно, в цей день в холі проводять жартівливі церемонії одруження, в якій можуть взяти участь всі небайдужі. Після офіційної частини закохана пара отримувала свідоцтво і вирушала у «сімейне життя».
Це була найпопулярніша серед студентів частина всього свята, але карантин нав’язав свої правила. Тому, продовжуючи традицію дистанційного навчання, було створено весільне онлайн-агентство «FVM-amorousness» під керівництвом медіасектору СО ФВМ. Потрібно було лише написати певні дані для реєстрації адміну Instagram-сторінки СО, а вже готове свідоцтво отримати від представників РАГСУ ФВМ – Сизоненко Анастасії і Суворової Анни.


Але не всі встигли заповнити онлайн-форму або ще не були готові до цього. Тому саме для таких закоханих проводилася таємна церемонія «В традиціях святого Валентина». Без сторонніх, інколи і під час пар, закохані приходили на таїнство для «офіційного» оформлення своїх стосунків та підтвердження своїх намірів завітним словом «Так». Достеменно ніхто не знає, хто саме проводив цю церемонію, але існують чутки, що на місці одруження, окрім пари молодих, були помічені троє: хтось головний, хтось суворий та хтось крилатий….. Ми можемо лише здогадуватися, хто це може бути, а, може, ви вже і здогадалися…


Цього року свято пройшло у незвичному форматі, але  закохані студенти з радістю відзначали своє свято – День святого Валентина!
Закінчуючи нашу розмову про День закоханих, хочеться побажати тим, хто вже знайшов свою половинку, міцного кохання, а тим, хто ще в пошуку – удачі!

Сергій Марценюк,

учасник медіасектору

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook