Дружня онлайн-зустріч зі студентами-випускниками лісотехнічного коледжу

16 лютого 2021 року

Співробітниками ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України вже давно налагоджена тісна співпраця зі студентами і викладачами ВСП «Березнівський лісотехнічний фаховий коледж» Національного університету водного господарства та природокористування.

Зважаючи на щорічні й кардинальні зміни правил прийому для здобуття вищої освіти в Україні, випускники коледжів і технікумів не завжди встигають відслідкувати особливості вступної кампанії поточного року. А із запровадженням ЗНО для випускників закладів фахової передвищої освіти, питання вступу і шляхів подальшого навчання ще більше актуалізувалися.

Минулого тижня студенти-випускники Березнівського лісотехнічного фахового коледжу виявили бажання поспілкуватися з доцентами кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Володимиром Блищиком і Сергієм Ковалевським щодо особливостей цієї вступної кампанії, а також про можливості навчання і саморозвитку в НУБіП України. Співорганізатором дистанційної зустрічі зі сторони коледжу виступив викладач лісівничих дисциплін – Іван Блищик.

На початку дружньої розмови Володимир Блищик ознайомив студентів зі структурою університету, можливостями для їхнього творчого і культурного розвитку, спортивною базою університету, здобутками інституту, унікальним ботанічним садом і умовами проживання у гуртожитках.

Про можливості подальшого здобуття ступеня бакалавра за спеціальностями 187 Деревообробні та меблеві технології, 205 Лісове господарство та 206 Садово-паркового господарство розповів Сергій Ковалевський, який є також заступником відповідального секретаря Приймальної комісії НУБіП України. Він ознайомив студентів з особливостями вступу у 2021 році. Зокрема зазначив про те, що у цьому році випускники коледжів будуть вступати до закладів вищої освіти на основі сертифікату ЗНО з двох предметів (для спеціальності 205 – української мови й історії України), а також фахового вступного випробування. Більшість студентів цікавили питання обсягу державних місць, поселення в гуртожитку, наявності бази навчальних практик, на які доповідачі надали вичерпну відповідь.

Володимир Блищик, Сергій Ковалевський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook