Посилення протипожежного захисту в студентських гуртожитках НУБіП України

16 лютого 2021 року
     У звязку з частими випадками пожеж у м. Києві та з метою недопущення пожеж у студентських гуртожитках, підтримання безпечної експлуатації об’єктів НУБІП України 16.02.2021 року за участі провідного фахівця відділу пожежної безпеки Андрія Пасічника повторно провели протипожежні інструктажі з усіма завідувачами гуртожитків.

     Провідний фахівець відділу пожежної безпеки Андрій Пасічник проінформував завідувачів з можливими причинами виникнення пожеж та правилами протипожежної безпеки. Розповів про поведінку та порядок дій у надзвичайних ситуаціях, які необхідно вживати заходи щодо запобігання виникнення пожеж, забезпечення зразкового порядку у гуртожитках та на території студентського містечка.

     Першочерговим є наявність ключів від усіх приміщень в будівлі, всі евакуаційні проходи та виходи тримати не захаращеними не зачиняючи на замки, протипожежні прилади мають бути в наявності. Наголосив на посиленому контролі зберігання та використання на робочих місцях та у кімнатах гуртожитків електронагрівальних приладів для обігріву приміщень та приготування їжі. Заборонити використання у кімнатах гуртожитків та на робочих місцях трійників, перехідників, подовжувачів не промислового виробництва, що не відповідають вимогам правил улаштування електроустановок.
Наголосили завідувачам гуртожитків контролювати дотримання правил внутрішнього розпорядку, стан кімнат при виїзді мешканців з гуртожитків на канікули чи залишання їх на тривалий час (вимкнення з розеток електропобутових приладів), закриття підвалів та горищ і зберігання запасних ключів з відповідними надписами у чергового вахтера.
     Закликаємо працівників та мешканців гуртожитків студентського містечка дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, не використовувати електронагрівальні прилади, не залишати увімкненими ноутбуки, комп’ютери, телевізори, електропобутові прилади та зарядні пристрої. Наголошуємо, що в гуртожитках заборонено палити та наполягаємо дотримуватись правил внутрішнього розпорядку.

     Пам’ятайте, що дотримання правил безпеки життєдіяльності доступне кожному. Тож зробіть усе можливе, щоб зберегти життя та здоров’я своє і близьких.

Сергій Стецюк,
директор студентського містечка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook