Зустріч міського голови з громадською організацією IT кластер Рівного

12 лютого 2021 року

12 лютого 2021 року відбулася зустріч міського голови Рівного Олександра Третяка з громадською організацією IT кластер Рівного. Рівненський ІТ кластер – група ініціативних людей, які об'єднались для розвитку ІТ-спільноти міста. Майже 20 учасників входять до складу цієї організації. Від нашого коледжу були Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування та Святослав Надозірний, викладач програмування та інформаційних дисциплін.

Рівне стикнулося з проблемою, що багато випускників шкіл після завершення навчання їдуть до інших міст здобувати вищу освіту та залишаються там працювати. Хоча в обласному центрі насправді є можливості для розвитку та достойної заробітної плати. Це підтверджують компанії, які представляють IT кластер Рівного.

Це унікальні люди, які створили та працюють у потужних напрямах цієї галузі, вони навчають спеціалістів IT-сфери, які затребувані на міжнародному ринку, впроваджують проекти, забезпечують плідну та конструктивну співпрацю бізнесу в сфері інформаційних технологій. І що найголовніше – вони готові працювати на благо Рівного та працювати, щоб «виростити» гідні кадри для власних компаній.

– Наша зустріч сьогодні – це початок не тільки діалогу, а конкретної стратегії розбудови нашого міста. Адже у нас спільна мета – зробити наше місто привабливим для молоді, щоб наші випускники шкіл не виїжджали за кордон у пошуках якісної освіти та роботи, – розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

– Наступна зустріч вже спланована і ми будемо працювати з освітньою та бізнесовою складовою IT кластеру Рівного, щоб зробити місто максимально привабливим для його мешканців.

Те, що усі представники провідних ІТ-компаній міста зібралися за одним столом свідчить про те, що ми створюємо нову історію нашого міста і кластер може стати потужним рушієм цих ідей.

– Ми не просимо у міста фінансування, ми навпаки, як представники соціально відповідального бізнесу готові спільно змінювати наше місто та реалізовувати ці потужні ідеї, – зазначає керівник проектів Рівненського ІТ кластеру Андрій Хмельник. – Далі у нас вже напрацьовані стратегічні сесії, то ж старт закладено і ми рухаємося далі.

Це перша зустріч ІТ-бізнесу, ІТ-освіти та влади міста. Сподіваємося, що окрім питань, які стосуються основних цілей IT кластеру Рівного, будуть вирішенні питання для школярів, майбутнього міста, «де навчатися?» та «де працювати?»

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування

Джерело: https://www.facebook.com/rivnecouncil/ 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook