Джекадра Сачінбхаї Катібхаї: Я приїхав з Індії, щоб стати студентом факультету тваринництва та водних біоресурсів

5 лютого 2021 року
  • Добрий день, добродію! Як до Вас краще звертатись?

     — Моє ім’я та прізвище Джекадра Сачінбхаї Катібхаї. Звіть Сачінбхаї. Мрію стати фахівцем з водних біоресурсів та аквакультури.

  • Сачінбхаї, чому ви обрали для навчання Україну?

     — Я багато чув про вашу країну. В Індії з повагою ставляться до системи вищої освіти, цінують фахівців з українськими дипломами, особливо в медичній та біологічній сферах. Перш ніж отримати запрошення на навчання, дізнався про особливості клімату в Україні, історію та культуру українців, структуру державного устрою та стан україно-індійських відносин. Також неодноразово відвідував сайт університету (англомовну версію), де дізнався про наявність сучасних унікальних лабораторій та проведення серйозних наукових досліджень.

  • Зараз ви вивчаєте українську мову, наскільки важко опановувати матеріал? Чи спілкуєтесь з українцями?

     — Так, я відчуваю, що в Україні живуть доброзичливі та приємні люди. В нашій групі чудовий вчитель, яка допомагає нам не тільки з мовних навичок, а ще й адаптуватися до нових умов. Ми завжди можемо до неї звернутися. Спілкуватися українською звісно ж важко, поки маю невеликий словарний запас і тому ще користуюсь словником. Сподіваюсь, що до моменту вступу на освітній ступінь бакалавр зможу успішно пройти програму підготовчого відділення та стати студентом. Принаймні дуже цього хочу!

  • Яку спеціальність обрали для подальшого навчання?

     — Мене дуже зацікавила спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура». Я народився в штаті Гуджарат на сході Індії. Через моє рідне місто Сурат протікає велика річка Тапі, яка впадає в Аравійське море та Індійський океан. Я з дитинства захоплювався водною фауною, спостерігав за рибами, молюсками, ракоподібними. Люди в Індії традиційно споживають багато риби та морепродуктів, особливо в регіонах поблизу узбережжя. Але останнім часом людство стикнулось з багатьма екологічними проблемами, що змінили наше ставлення до використання природних ресурсів які нищівно вичерпуються. Для Індії це надактуально!!!
     Сьогодні кількість екологічно свідомих людей стала значно більшою і наш уряд запровадив низку програм щодо покращення екологічної ситуації.

  • Яку з найбільших проблем ви можете зазначити?

     — Пластик!!! Використання поліпропілену без будь-яких обмежень призвело до значного накопичення, особливо в водних екосистемах. Це пов'язано з дуже тривалим періодом його природного розпаду і надто шкодить багатьом живим істотам. Зараз в Індії існують інноваційні технології переробки пластику, який вилучають з океану на сировину для будівництва доріг. Використовують також культивовані штами мікроорганізмів, які здатні розкладати пластик та синтезувати при цьому вуглеводні (біогаз та біодизель).

  • Щодо якості продуктів, які споживають в Індії, які у вас стандарти та вимоги?

     — У нас останні роки отримує державну підтримку напрям виробництва органічної сільськогосподарської продукції без використання хімічних речовин.
Стимулюються підприємства, які виробляють якісні продукти без побічних ефектів, і які можуть експортуватися.

  • Де б ви хотіли працювати в майбутньому?

     — Особисто я мрію працевлаштуватися на підприємство з виробництва риби та креветок. Також мені цікавий новий напрямок – океанічне землеробство.

  • Що це за галузь? Розкажіть докладніше, будь ласка.

     — Це технології використання ресурсів океану для виробництва продуктів харчування. Зокрема створення підводних ферм з вирощування мідій, використання океанічних водоростей, які містять багато мікроелементів в якості добрив на полях, та ще багато підходів, які не шкодять навколишньому середовищу та допомагають гармонійно поєднувати інтереси людини та природи.

  • Щиро дякую за надане інтерв’ю та запрошуємо до дружньої студентської родини НУБіП України!


Розмовляв доцент кафедри біології тварин
Афанасенко В.Ю.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook