Студенти виступають за збільшення розміру стипендій

2 лютого 2021 року
     Студентська організація НУБіП бере найактивнішу участь у житті студентської громади столиці. Одним з крайніх кроків в цьому плані стала наша підтримка ініціативи студентів КНУ імені Тараса Шевченка щодо необхідності збільшення стипендій. Адже жити, коли вона складає 1300 гривень (на рівні 2017 року), а прожитковий мінімум станом на 2020 рік – у півтора рази вищий, неможливо!

 

     Молодь – рушій змін в державі, йдеться у відповідному спільному зверненні до голови Комітету Верховної ради України з питань науки та інновацій Сергія Бабака. Студенти були, є і будуть джерелом змін у суспільно-політичному та економічному житті країни. Проте за останні біль ніж 3 роки ніхто так і не приділив уваги їхньому матеріальному забезпеченню, зокрема розміру стипендій.

     Ми просимо керівника парламентського комітету звернути на це увагу і посприяти у збільшенні стипендії учням та студентам України. І це буде черговим стимулом у навчанні, зменшить відтік талановитої молоді на навчання за кордон, що, в кінцевому рахунку, допоможе сформувати інтелектуальну еліту нації та рушія прогресу для країни в майбутньому.
   Цю ініціативу також підтримали представники самоврядування багатьох закладів вищої освіти та коледжів, зокрема це столичні університети – КНУБА, НУХТ, КНТЕУ, НАУ, одеські – ОНМУ, ОНПУ, ОДЕУ, Харківський Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Вінницький ВПУ.

 

Дмитро Кушпій,
голова Студентської організації НУБіП

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook