ЗАПОРУКА УСПІШНОГО СТАРТУ-ПОІНФОРМОВАНІСТЬ (кафедра педагогіки дбає про абітурієнтів)

30 січня 2021, 19:52

Дати людині щастя улюбленої праці – означає
допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту,
на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні
творчі сили і здібності її особистості
Василь Сухомлинський

Розвиток ринку праці, зростання вимог до якості підготовки фахівця визначає необхідність якісного покращення усієї системи професійної підготовки кадрів. Одним із важливих напрямів реалізації такого завдання є розвиток і вдосконалення роботи з професійної орієнтації молоді у процесі набуття нею середньої освіти.

Для того, аби наступного навчального року аудиторії гуманітарно-педагогічного факультету заповнили професійно орієнтовані здобувачі освіти, свідомі свого вибору, викладачі кафедри педагогіки ретельно планують, обговорюють та впроваджують у життя ідеї проведення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю – випускниками закладів середньої освіти Києва, області та всієї України.

Система профорієнтаційних заходів (презентація, живе та онлайн-спілкування, поширення рекламно-інформаційних проспектів тощо) дозволяє всебічно ознайомити учнів із особливостями та перевагами отримання освіти за спеціальностями гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема, за освітніми програмами Професійна освіта, Педагогіка вищої школи, Інформаційно-комунікаційні технології в освіті.

Так, днями завідувачем кафедри педагогіки Русланом Сопівником та асистентом кафедри Лідією Чередник було проведено профорієнтаційні зустрічі у Васильківському академічному ліцеї «Успіх» (м. Васильків Київської обл.), де учасниками стали учні двох випускних класів (11- А та 11- Б), Васильківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 9 Васильківської міської ради Київської області, Підгородненській загальноосвітній школі № 3 Дніпропетровської області (у режимі онлайн). У щирій конструктивній розмові з потенційними вступниками Руслан Васильович наголосив на унікальній можливості, яку мають цьогорічні абітурієнти: взявши участь в олімпіаді, що її організовує НУБіП, можна отримати до 20 балів до сертифікатів ЗНО. Додаткові бали вступники можуть також отримати, закінчивши підготовчі курси з визначених Правилами прийому дисциплін.

Зацікавлені очі, велика кількість питань, а після зустрічей – ще і спілкування у онлайн-форматі залишають надію на те, що ці здобувачі освіти стануть вступниками саме Національного університету біоресурсів та природокористування.

Враженнями від зустрічі поділилась
Л.Чередник, асистент кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook