Онлайн-урок з географії від професора Івана Ковальчука для учнів школи №10 м. Ніжина

24 січня 2021 року
     У День Соборності, в рамках партнерського співробітництва між НУБіП України та Ніжинською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 10, завідувачем кафедри геодезії та картографії, професором Іваном Ковальчуком проведено онлайн-урок з географії для учнів випускних класів.

     На початку зустрічі директор школи Сергій Никонець і вчитель географії Світлана Харечко радо привітали запрошених на урок гостей – професора Івана Ковальчука, декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова та його заступника Олександра Шевченка.

     Іван Платонович розпочав урок з привітання юних ніжинчан з Днем Соборності і зазначив, що саме молодь є рушієм і від їх вибору залежить майбутнє країни. Потому відомий вчений-географ розповів про потенціал географії як науки. І зазначив, що географія не обмежується тим, що вивчають в школі. Всім відомі фізична, економічна, соціальна складові географії. Але зараз з’являються нові її напрями: політична географія, електоральна географія, медична географія, географія конфліктів, географія світових проблем, логістична географія тощо. Оптимізувати ту сферу життя – це і є основним завданням. Географія є наукою, яка має величезне прикладне значення.

     Професор Ковальчук наголосив, що географія присутня при опануванні багатьох спеціальностей. Наприклад, на факультеті землевпорядкування вивчають як ефективно використовувати земельні ресурси, проводити їхній облік, оцінювання тощо. А щоб вивчати землю, треба знати фактори, що на неї впливають, наприклад, рельєф, ґрунти. Тобто вивчаючи географічну складову, ми вчимо і раціональне використання земельних ресурсів. Також Іван Платонович акцентував увагу учнів на тому, що в університеті почалась реєстрація на олімпіаду для вступників. Це шанс отримати до 20 додаткових балів до результату ЗНО. Крім того, підказав на що звертати увагу при підготовці як до олімпіади, так і ЗНО з географії.

     Із заключним словом перед школярами виступив декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. Він розповів учням про особливості вступу і переваги навчання на факультеті землевпорядкування. Зокрема наголосив на потужній матеріально-технічній базі університету, зручному розташуванні гуртожитків, навчанні, насиченому практичною підготовкою, крутими івентами, до яких залучаються провідні компанії. Отримана інформація стала корисною для учнів. Адже зацікавила їх розповідь про олімпіаду для вступників, з’явилось багато бажаючих зареєструватися і взяти в ній участь.

Катерина Лук’янчук,
асистент кафедри геодезії та картографії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook