НУБіП України відкриває двері Європейського університету наполегливим та зосередженим на навчанні студентам

6 січня 2021 року

   Ось уже один семестр я, магістр 2 року навчання спеціальності 181 Харчові технології ОНП «Нутриціологія» - Галина Терновик навчаюсь у Вищій школі природничих наук Анхальта, Німеччина (Hochschule Anhalt) Спробувати на власному досвіді і оцінити методику навчання Європейського Вузу - це цікаво та неймовірний досвід. Звісно, ситуація з Covid-19 змінила плани на свій лад, і замість цікавих очних зустрічей, як у Вузі, так і екскурсій на Європейських підприємствах з реальними прикладами використання теорії у житті, ми отримали дещо інше. 

  

   Але не менш захопливе, а саме ж наповнені безцінною інформацією зустрічі в Zoom та цікаві практичні заняття в німецькому мовному середовищі. Що мене по щирому вразило? Це методика зосередження на лідерських якостях кожного студента, та поєднання по групах різних студентів, що дозволяє та підштовхує на роботу команди. Тобто кожен відчуває свою важливість та роль у роботі над необхідним проектом. У нас на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК в НУБіП України також є подібний підхід виконання робіт спеціальними групами, бригадами, тощо. Звісно, кожен викладач - це своя методика, свій підхід, своя атмосфера під час заняття. Для підготовки до занять використано усі можливі джерела подачі інформації (презентації, відео, інтерактивні бліци та ін.), що закріплено за кожним заняттям у наших онлайн кабінетах студентів. Порівнюю як у нас на факультеті в НУБіП України – також подібно було, так само ми використовували презентації, відео, розрахунки та оптимізація рецептур на комп’ютерах і т.д.

   Навчання закордоном під час Covid-19, це трішки інші реалії. Та все ж це крутий досвід. На початку семестру, перед посиленням карантину, ми встигли зробити декілька захоплюючих поїздок по містах земель Анхальта, які були наповнені дивних відчуттів: поєднання тривоги і захоплення. Коли у вагоні окрім вашої не великої компанії нікого не має, чи ідучи по вулиці, відвідуючи музей усі люди в масках. Та все ж, справді людство до усього звикає і створює нові реалії. Коли все сприймається уже буденністю.

Отож, що бажаю сказати загалом, Навчання у Вищій школі прикладних наук Анхальта, тай заголом закордоном, дає змогу розширити свій кругозір, наповнити своє життя новими захопленими знайомствами, підняти себе на вищий рівень конкурентноспроможності у своїй сфері. Тай загалом це класний досвід для будь - якого студента. І тому побажаю усім студентам: більше віри у себе та сміливості у реалізації своїх бажань. Адже навчання закордоном чи по обміну з нашим НУБІПом це реалії, якими потрібно користуватись.

   Я щиро вдячна своєму РІДНОМУ факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, за те що повірили в мене та підштовхують до нових звершень. Можливості відкривають двері тільки перед наполегливими та зосередженими на навчанні. Тому не покладайте рук! І реалізовуйте задумане!

Галина Терновик, магістр 2-го року

навчання ОНП «Нутриціологія» 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook