Заслухано доповідь здобувача ступеня доктора філософії Людмили Горбатої за ОНП «Публічне управління та адміністрування»

26 грудня 2020 року

 

       На засіданні кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності заслухано доповідь здобувача ступеня доктора філософії за ОНП «Публічне управління та адміністрування» Горбатої Людмили Петрівни
 
17 грудня 2020 року відбулося онлайн/офлайн засідання кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму, присвячене заслуховуванню результатів дисертаційної роботи аспірантки Горбатої Л.П.
З 16 осіб, присутніх на засіданні, частина, з дотриманням карантинних обмежень, слухали доповідь аспірантки наживо, частина – в режимі онлайн.
Це перший захист на кафедрі за цією спеціальністю, тому 3 доктори наук з державного управління, 2 кандидати наук з державного управління, аспіранти за ОНП «Публічне управління та адміністрування», 4 доктори та професори економічних наук та кандидати економічних наук, тобто всі науково-педагогічні працівники кафедри долучилися до заслуховування результатів дисертаційного дослідження аспірантки.
У ході засідання науковий керівник аспірантки Горбатої Л.П., доктор наук з державного управління Грищенко Ірина Миколаївна, доповіла, що освітню складову програми підготовки аспіранта виконано в повному обсязі. Щодо проходження педагогічної практики, надана довідка про викладацьку діяльність. За темою дисертації отримано з друку 15 наукових доробок, у тому числі 1 колективна монографія, 8 статей у фахових журналах, у тому числі 3 статті у міжнародних фахових виданнях, та 6 тез.
Крім того, підтверджено участь аспірантки багатьох комунікаційних заходах, серед яких: курс «Перспектива» у рамках навчальної програми інноваційного підходу до публічного управління; випускниця «Кадрового резерву України»; учасниця українсько-польського проєкту «Дані міст» та ін.
Тому доцільно заслухати результати виконання наукової складової програми підготовки.
 
 
 
У ході засідання було представлено доповідь здобувача ступеня доктора філософії Горбатої Людмили Петрівни за результатами виконання наукової складової освітньо-наукової програми «Публічне управління та адміністрування» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» (галузь знань 28 «Публічне управління та адміністрування»).
 
 
 
Аспірантка Горбата Л. П. представила основні наукові здобутки за темою «Інформаційна відкритість діяльності органів публічної влади» і зауважила, що мета дисертаційного дослідження, яка полягає в узагальненні теоретичних засад та розробці науково-практичних рекомендацій щодо забезпечення інформаційної відкритості діяльності органів публічної влади досягнута.
 
 
 У обговоренні доповіді здобувача ступеня доктора філософії взяли участь члени кафедри: доктор економічних наук, директор ННІ неперервної освіти і туризму, державний службовець категорії «А», екс-заступник міністра Ковальова Олена Вікторівна; доктор наук з державного управління, заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Олійник Володимир Вікторович; доктор наук з державного управління, в.о.завідувача кафедри Приліпко Сергій Михайлович; кандидат наук з державного управління Стецюк Наталія Миколаївна; доктор економічних наук, керівник секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, державний службовець категорії «Б» Старинець Олександр Георгійович; професор кафедри, доктор економічних наук Гришова Інна Юріївна; запрошена на засідання кафедри кандидат наук з державного управління Алексеєва Катерина Андріївна, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту НУБіП України.
 
 
 
 
 Доповідь Горбатої Л.П. була оцінена позитивно фахівцями кафедри та вченими університету, які були запрошені на засідання. Здобувач відповіла на запитання членів кафедри.
Загалом учасники засідання дійшли згоди, що дисертація Л.П. Горбатої є завершеною кваліфікаційною науковою працею, у якій вирішено конкретне наукове завдання: узагальнено теоретичні засади та розроблено науково-практичні рекомендації щодо забезпечення інформаційної відкритості діяльності органів публічної влади, що має важливе значення для галузі знань «Публічного управління та адміністрування».
Враховуючи наукову зрілість, професійні якості здобувача ступеня доктора філософії Горбатої Людмили Петрівни та результати виконання наукової складової освітньо-наукової програми «Публічне управління та адміністрування» спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» дисертацію на тему: «Інформаційна відкритість діяльності органів публічної влади» рекомендовано для подання до розгляду на фаховому семінарі.
  
Ірина Грищенко,
доктор наук з державного управління,
гарант ОНП «Публічне управління та адміністрування»
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook