СПІВПРАЦЯ ІЗ ФАКУЛЬТЕТОМ ЕКОНОМІКИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ СЛОВАЦЬКОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ м.НІТРА ЗМІЦНЮЄТЬСЯ

29 грудня 2020, 20:12

 

       За останні 15 років економічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України має вагомий досвід освітньої та науково-дослідної співпраці із факультетом економіки та менеджменту Словацького аграрного університету м. Нітра. Основними напрямами кооперації є проведення спільних наукових досліджень та науково-практичних заходів, міжнародні стажування викладачів та обміни студентами.

Не зважаючи на пандемію COVID-19, у 2020 р. на економічному факультеті дане співробітництво лише посилилося. За ініціативи деканів – проф. Анатолія Діброви та проф. Єлени Горської, протягом осіннього семестру шість студентів економічного факультету НУБіП України скористалися нагодою навчатися у Словацькому аграрному університеті м. Нітра. Найактивніші з них – Черкесенко Катерина та Дмитрик Михайло діляться своїм досвідом і враженнями.

Черкесенко Катерина навчається за магістерською програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» у НУБіП України та за програмою «Міжнародні фінанси» у Словацькому аграрному університеті м. Нітра, а Михайло Дмитрик – студент магістратури за програмою «Облік і оподаткування» навчається за програмою «Бізнес економіка» у Словаччині.

За словами студентів, навчання в обох університетах проходило онлайн, було добре організованим на належному рівні. Студенти самостійно обирали предмети та відповідний режим роботи у Словаччині. Так, Катерина удосконалювала знання з наступних дисциплін, які попередньо вивчала у НУБіП України: маркетинг, мікро- й макроекономіка та міжнародні фінанси; а Михайло вивчав мікроекономіку, економіку підприємств, логістику, стратегічний менеджмент, міжнародний менеджмент та підприємництво.

Робота над матеріалами дисциплін переважно відбувалася згідно індивідуального графіку, а розклад пар був достатньо гнучкий і продуманий таким чином, щоб студенти мали достатньо вільного часу для реалізації додаткових проектів.

Характерною особливістю навчання у Словацькому аграрному університеті м.Нітра було те, що по кожному предмету студенти, окрім роботи на лекційних та практичних заняттях, виконують власне дослідження (проект) за обраною темою, самостійно обґрунтовують його структуру, підбирають та аналізують літературу, пропонують напрями вирішення практичних економічних проблем та фінансових ситуацій.

 

«Не зважаючи на певні виклики навчання за програмою подвійних дипломів, я рада що зважилась на навчання у Словацькому аграрному університеті м.Нітра. Це гарна нагода не лише отримати освіту за європейським зразком, а відкрити для себе нові професійні горизонти, познайомитися з новими друзями, «підтягнути» англійську мову» – розповідає Катерина.

Михайло додає, що факультет економіки та менеджменту Словацького аграрного університету у м.Нітра – це факультет з найбільшою кількістю іноземних студентів, що свідчить про добру репутацію не лише в національному, а й у міжнародному середовищі. Участь у даній спільній навчальній програмі допомагає отримати додатковий професійний та життєвий досвід, відкрити для себе Словаччину, її культуру і традиції.

Напередодні новорічних свят, від наших студентів, які долучилися до навчання у Словацькому аграрному університеті м. Нітра, звучать щирі слова вдячності та святкові вітання деканам – проф. Анатолію Діброві та Єлені Горській, координару по роботі з міжнародними студентами у Словацькому аграрному університеті м. Нітра Вероніці Хрда, а також всім українським та словацьким викладачам за прекрасну нагоду навчатися за європейськими стандартами та здобувати новий корисний досвід.

Тетяна Куць,

заступник декана економічного факультету з міжнародної діяльності

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook