Науково-технічна рада НДІ здоров’я тварин вкотре підтверджує свою принциповість у роботі

22 грудня 2020 року
     Заключне у 2020 році засідання науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин відбулося 21 грудня в режимі онлайн на основі «Порядку проходження попереднього розгляду дисертацій у НУБіП України та Тимчасового порядку дистанційного розгляду дисертацій у НУБіП України в умовах карантину».

     До порядку денного було включено 5 питань, у т.ч. 2 дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук. Однак, вже при погодженні порядку денного, члени НТР зняли з розгляду одну із двох дисертацій, у зв’язку з невідповідністю паспорту спеціальності. Заспокоївшись, НТР почала розгляд дисертаційної роботи здобувача Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Тамари Козицької на тему «Експериментальне обґрунтування системи оцінки мікробіологічного ризику метицилінрезистентного стафілококу в продуктах тваринного походження», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук зі спеціальності 16.00.03 - ветеринарна мікробіологія, епізоотологія, інфекційні хвороби та імунологія. Науковий керівник - Гаркавенко Тетяна Олександрівна, кандидат ветеринарних наук, старший науковий співробітник, перший заступник директора з наукового забезпечення керівництва випробувальним центром ДНДІЛДВСЕ.
     Головував на засіданні професор Дмитро Засєкін. У засіданні прийняли участь 30 учасників, зокрема члени науково-технічної ради, співробітники факультету та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Серед присутніх на засіданні були три доктори наук, що представляють дану спеціальність.


     Після доповіді Тамари Козицької питання задавали члени науково-технічної ради: академіки Микола Цвіліховський, Валерій Ушкалов та Анатолій Мазуркевич, професори Володимир Духницький, Микола Малюк, Ольга Якубчак, Наталія Сорока, Світлана Ткачук. Було поставлено 40 питань, на які здобувач надала обґрунтовані відповіді та пояснення.
     Далі виступили: науковий керівник – Тетяна Гаркавенко, к. вет. н., ст. наук. співр., перший заступник директора з наукового забезпечення керівництва випробувальним центром ДНДІЛДВСЕ та рецензенти: Віталій Недосєков, д. вет. н., професор, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології та Олександр Мартинюк, к. вет. н., доцент, доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології НУБіП України.
     В обговоренні взяли участь: акад. Микола Цвіліховський, акад. Анатолій Мазуркевич, проф. Володимир Духницький, проф. Ольга Якубчак, акад. Валерій Ушкалов, проф. Дмитро Засєкін.
     Виступаючі відзначили актуальність обраної теми досліджень, наукову і практичну цінність дисертації. У виступах рецензентів та учасників дискусії було запропоновано скорегувати назву та рекомендувати дисертаційну роботу Тамари Козицької до розгляду в спеціалізованій вченій раді. Рішення були прийняті одноголосно.

     Другим питанням слухали інформацію акад. Миколи Цвіліховського про затвердження результатів роботи Комісії із заслуховування звітів про результати виконання науково-дослідних робіт, що виконувались на факультеті ветеринарної медицини протягом 2020 року. Доповідач зазначив, що у 2020 році в НДІ здоров’я тварин було виконано 44 наукові теми, у т. ч. 6 бюджетних на загальну суму 2440,0 тис. грн., 9 госпдоговірних (понад 200 тис.грн.) та 29 ініціативних.
     Далі на засіданні слухали звіт професора Дмитра Засєкіна, директора НДІ здоров’я тварин, про здобутки НДІ у 2020 році та плани на 2021 рік, який одноголосно схвалили.

     По завершенні засідання голова ради Дмитро Засєкін подякував членам науково-технічної ради за плідну роботу і хорошу відвідуваність (95 %) впродовж року, привітав усіх присутніх з наступаючим роком Білого Металевого Бика і побажав, щоб душа була наповнена щастям, а в пам’яті залишилися тільки добрі і приємні спогади про рік, що минає!


Ганна Козловська, секретар
науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook