«Національний виклик: деградація ґрунтів чи відновлення їх родючості»

13 грудня 2020 року
     З нагоди святкування Всесвітнього дня ґрунтів, декан агробіологічного факультету НУБіП Україна – д.с.-г.н., проф. Оксана Тонха 10 грудня 2020 року взяла участь у конференції «Національний виклик: деградація ґрунтів, чи відновлення їх родючості», організованою спілкою виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна», компанією «БТУ-ЦЕНТР», UABIO (Біоенергетична Асоціація України), МХП (група компаній ПРАТ "Миронівський хлібопродукт") та Global 100% RE Ukraine.


     Проф. Оксана Тонха виступила на пленарному засіданні із доповіддю: «Відновлення біологічної активності та гумусного стану чорноземів типових і звичайних України».


     Учасники конференції відмітили наукові здобутки науковців НУБіП України у розробці сучасних технологій із забезпечення родючості ґрунтів і сталого розвитку сільського господарства. Проголошено про доцільність створення партнерства щодо формування і збереження здорових ґрунтів для органічного землеробства України. У заключній частині конференції було прийнято рішення про необхідність розробки та затвердження Національної програми України з відновлення родючості ґрунтів.

 

Юрій Кравченко,
доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів
Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook