«Залізнична логістика компанії ТОВ Кернел-Трейд: стратегії та технології» – тема зустрічі студентів факультету аграрного менеджменту з представником компанії ТОВ Кернел-Трейд

6 грудня 2020 року
     3 грудня 2020 року у межах дисципліни «Логістика» відбулася зустріч студентів 3-го курсу факультету аграрного менеджменту з Ігорем Оленюком, керівником відділу планування та аналітики ТОВ Кернел-Трейд (https://www.kernel.ua/ua), що була організована докторкою економічних наук, професоркою кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Резнік Надією Петрівною. Такі зустрічі вже стали доброю традицією для підвищення практичної складової якісної підготовки майбутніх фахівців спеціальності.

     У вересні було організовано зустріч із керівницею відділу виконання контрактів Українського аграрного холдингу, а заодно і випускницею університету, Юлією Семененко, у листопаді, на запрошення бути гостьовим лектором, радо відгукнувся в.о. начальника управління економічного аналізу Антимонопольного Комітету України, також випускник НУБіП України, Крижній Владислав.

     На цій зустрічі гість розповідав про основні тенденції залізничної логістики ТОВ Кернел – Трейд, про їхні стратегії та технології в умовах пандемії.
     Для того щоб зрозуміти масштаб завдань, що виконує логістика «Кернел», достатньо знати лише декілька цифр: елеватори розташовані у 14 областях України, земельний банк становить 550 000 га, а компанія є найбільшим у Чорноморському регіоні виробником та експортером соняшникової олії та одним з найбільших експортерів кукурудзи, пшениці та ячменю.
     Компанія постійно нарощує обсяги експорту, потрібно транспортувати набагато більше зерна, ніж раніше. Відповідно виникає багато питань, пов’язаних з наявністю (а точніше відсутністю) рухомого складу для залізничних відправлень, особливо з немаршрутних елеваторів. А отримати у належній кількості та у належний час вагони загального парку було і залишається дуже складним завданням. Зараз ситуація стала ще гіршою: на немаршрутні елеватори «Укрзалізниця» вагонів не виділяє взагалі. Саме тому, гість обґрунтував, чому компанія використовує власний приватний парк, що складається з 3500 власних вагонів та цистерн, зазначивши, що компанія надалі має амбітні плани щодо збільшення обсягів перевезень, експорту зерна та іншої продукції власного виробництва.

     Зустріч була дуже цікавою та пізнавальною для студентів, оскільки були представлені практичні кейси роботи на ТОВ Кернел. Гість продемонстрував в режимі online модель ланцюга постачань Kernel-AnyLogic & PowerBI.

     Учасники заходу щиро дякують пану Ігорю Оленюку за проведену лекцію, що була дуже актуальною. Такі зустрічі є надзвичайно пізнавальними та надихаючими для студентів, дають змогу зрозуміти дану тему на практиці та розширити власний кругозір. Студенти мають надію, що після карантину у них буде можливість побувати на ТОВ Кернел-Трейд і побачити робочі процеси, зокрема аграрну логістику, про яку розповів лектор.


Анна Слободяник,
доцентка кафедри менеджменту
ім. проф. Й.С. Завадського

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook