Вікторія Грищенко: "На моє переконання, надзвичайно важливо, щоб кожна молода людина свідомо і серцем обирала свою професію"

2 грудня 2020, 9:35

У свій час, викладаючи на першому курсі факультету ветеринарної медицини дисципліну «Біохімія тварин», мою увагу привернула завжди привітна, активна і допитлива студентка Діана Білокур. Тепер вона вже навчається на 4 курсі. І ми знову зустрілися, але вже на дисципліні «Ветеринарна клінічна біохімія». Я у неї поцікавилася: чи змінилося її відношення до обраної професії лікаря ветеринарної медицини і як воно формувалося під час навчання на факультеті?

Білокур Діана: "Ще з малечку я хотіла стати лікарем ветеринарної медицини. В мене часто запитують: що мені дало навчання на факультеті ветеринарної медицини? Насправді, багато чого: саме під час навчання я змогла відвідати і доповідати на конференціях, у тому числі й закордонних; спробувати себе на різних дисциплінах та зрозуміти, який напрям у галузі мене цікавить найбільше.

 

Коли я тільки-но вступила на перший курс, то мріяла стати хірургом. На другому курсі, прийнявши участь у Міжнародній науковій конференції студентів ветеринарної медицини в Польщі, я зрозуміла, що мені подобається діагностика (особливо лабораторна) та наукова діяльність. Також мене захоплюють біохімія, імунологія, дослідження в сфері стовбурових клітин і генетика.

 

В університеті я змогла вступити в науковий гурток для роботи з стовбуровими клітинами при навчально-науковій лабораторії «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині».

З початку викладання курсу біохімії мене вразили біохімічні процеси, які відбуваються в організмі, їх різноманіття та пов’язаність між собою; як певні речовини впливають на життєдіяльність організму та які показники є специфічними маркерами захворювань. Ці знання допомогли мені зрозуміти, наскільки цікавою є лабораторна діагностика хвороб тварин. Саме тому я прагну обрати лабораторну діагностику при навчанні в магістратурі.

 

У підсумку я хочу сказати, що навчання дозволило мені знайти себе зовсім у іншому напрямку діяльності, але це тільки доводить наскільки необхідно розвиватися всебічно".
Порада викладача: на моє переконання, надзвичайно важливо, щоб кожна молода людина свідомо і серцем обирала свою професію. Тоді, незважаючі на складнощі і випробування в навчанні та у роботі, вона залишається вірною своїй професії, яку обирає на все життя!

 

Діана Білокур,
студентка 4 курсу, 5 групи факультету ветеринарної медицини

Вікторія Грищенко,
професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook