Дипломатія і журналістика: “Відкриття мистецького он-лайн вернісажу до 150-річчя Лесі Українки”

30 листопада 2020, 20:32

Серія з 8-ми картин під символічною назвою «Безкінечність» до 150-річчя від дня народження Лесі Українки. (автор перфомансу — Вероніка Чекалюк). Вернісаж з 1 грудня 2020 року (он-лайн).

Відео: https://youtu.be/gYOlcHYuYtA

У картинах художниці, як і у творі «Лісова пісня» реальне переплітається з казковим. «Дитинство моє проходило у бабусиному саду, квітів було багато і усі вони розквітали у різний час, так наш сад міняв своє вбрання і аромат. До речі, сад НУБіП України надихає на творчість. Квіти завжди були для мене джерелом емоцій та натхнення. Трава, квіти після дощу схожі на коштовні прикраси, але живі й рухливі, їх хочеться називати божественно прекрасними і відтворювати на полотні, фантазувати. Усіх митців надихає природа, «Я в серці маю те, що не вмирає», — влучно сказала Мавка у творі геніальної Лесі Українки», — розповідає Вероніка Чекалюк і показує свої роботи «Конвалії». Кажуть, що конвалії — це щасливий сміх Мавки, перлинами розсипався по лісі, коли вона вперше відчула радість кохання. «Конвалії» Вероніки Чекалюк — символ чистоти і оновлення природи, пробудження довкілля після грози повсякденних турбот... Картини оживають під музику, танець запалює вогонь добра й любові у серцях. Мистецтву тісно у межах домашнього існування. Нині життя більшості — це повна відсутність подій, ми ініціюємо он-лайн мандрівку світами вишуканого мистецтва живопису і балету. Бачення світу додає картинам рис поетичної вишуканості. Образи літератури набувають у роботах художниці музичної казковості, меланхолійної чарівності. Живопис авторка порівнює із музикою, мов диригент, мисткиня використовує акрил і мастихін, замішує фарби так, аби надати глибину барвам на полотні.

 

Художницю особисто привітав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгії в Україні Алекс Ленартс: “Україна — прекрасна країна, мене зачаровують її розумні і талановиті люди. Пишаюся дружбою з багатьма митцями і вдячний Вероніці Чекалюк за запрошення. Дякую балерині і хореографам, за те що долучилися до вернісажу у граціозних танцю натхненно передано почуття кохання і розлуки. Музика хвилює і підсилює казково-фантастичні моменти картин живої природи на полотнах Вероніки Чекалюк».

Посол Ленартс отримав ступінь магістра політичних наук в Університеті Монса (Fukam); він також має ступінь соціального працівника Вищої Школи ім. Поля-Анрі Спаака (Брюссель). Його професійна кар’єра почалася з того, що він був журналістом-фрілансером, а згодом директором незалежної радіостанції (Contact Radio).

День, який залишається у пам’яті на все життя, має бути бездоганним. Вернісаж он-лайн відбувається у оазисі вишуканості в серці Києва, де бездоганність у кожній деталі — це Alaska Kyiv.

Гугуєва Ольга: нам приємно долучитися до вернісажу, картини художниці й вишукані балетні “па” створюють казковий настрій. «Аляска» це острів прекрасного, котрий мов магніт притягує красиві події. Ми віримо, що добро і краса врятують світ і віримо в те, що "велике можливо".

Успіхів нам усім, долучайтеся до он-лайн вернісажу 1.12.2020-25.02.2021 рр.

Довідка: 40 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в штаб-квартирі Організації з 12 по 27 листопада 2019 року, ухвалено рішення включення відзначення Лесі Українки до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2020-2021 роки. Починаючи з 1956 року, ЮНЕСКО бере участь у відзначенні історичних подій та ювілеїв видатних особистостей, що відзначаються державами-членами, щоб надати їм світового значення.


Діана Дафина,
журналіст гуртка «Юний журналіст»,
(фото: Тарас Подолян)

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook