У перспективі майбутнього фахівця ветеринарної медицини

27 листопада 2020 року
Кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

Гуртківці студентського наукового гуртка «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології» не тільки вивчають опубліковані матеріали наукових статей у галузі біохімії зі студіюванням біохімічної термінології, публікують тези наукових конференцій, але й беруть участь у наукових вебінарах (де спілкування є звичайно ж англійською мовою) для ознайомлення з новими методами та підходами у вивченні молекулярної організації живих організмів.

Одним із таких методичних підходів є Raman Spectroscopy, з допомогою якої можна досліджувати хімічний склад і структуру сполук. Перевагами цього методу є те, що він є безконтактним і неруйнівним для досліджуваних речовин, зазвичай відсутня спеціальна підготовка зразків (обсяги котрих можуть бути дуже малими) для аналізу, який відбувається у спеціальних прозорих контейнерах та чутливий до незначних змін у структурі біопроб. Зразки також можуть аналізуватися й у водному середовищі.

Раді привітати активного гуртківця Петра Федишина з його власними досягненнями із вивчення можливостей Raman Spectroscopy та зростанням у перспективі майбутнього фахівця ветеринарної медицини.

Лілія Калачнюк,
керівник гуртка «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології», професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook