Кафедра адміністративного менеджменту та ЗЕД 19 та 20 листопада 2020 року успішно провела міжнародну конференцію для талановитої молоді!

20 листопада 2020 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

     На виконання наказу ректора НУБіП України №879 від 11.11.2020 р. колектив кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності 19 та 20 листопада 2020 р. на високому рівні організовано і проведено Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію студентів, аспірантів і молодих вчених «Сучасний менеджмент:виклики та можливості».

 

Головною метою заходу було підвищити якість наукових досліджень студентів та аспірантів шляхом поглиблення їх знань щодо нових викликів для вітчизняного агропродовольчого сектору в умовах глобалізації. У роботі онлайн-конференції, що відбувалась з використанням програми Zoom, взяли участь понад 50 учасників, у тому числі іноземні студенти з Гани, Пакистану, Бангладеш, Еквадору.

Переважна більшість учасників – магістри другого року навчання спеціальності 073 «Менеджмент», які здобувають вищу освіту за освітніми програмами «Менеджмент ЗЕД» та «Адміністративний менеджмент».

Провідним модератором заходу виступив співголова організаційного комітету конференції, завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД д.е.н. Віталій Луцяк.

 

Відкрила роботу конференції заступник декана факультету аграрного менеджменту з міжнародних питань, член організаційного комітету конференції к.е.н., доц. Олена Ковтун. У своїй вітальній промові Олена Анатоліївна наголосила на важливості й актуальності проведення даного заходу, насамперед, для здобувачів вищої освіти, які вже сьогодні мають займати активну позицію в українському суспільстві щодо подолання труднощів, що стоять перед вітчизняним аграрним сектором на шляху до раціонального природокористування та забезпечення конкурентоспроможності України у світі та сталого розвитку суспільства і держави, зокрема: формування ринку землі в Україні; вплив змін клімату на забезпечення продовольчої безпеки; розвиток людського капіталу, та ін.

 

 З вітальним словом виступив завідувача кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Віталій Луцяк.

 

 З вітальним словом також виступила співголова конференції, професор кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Тетяна Мостенська.


       

Виступи студентів та аспірантів, де модератором виступив співголова конференції, завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Віталій Луцяк та секретар оргкомітету конференції доцент Іван Міщенко, викликали жваві дискусії за активної участі члена-кореспондента НААН України, д.е.н., професора Валерія Галушко, доцентів Лариси Дібрової, Ольги Костюк, Віктора Артиша, Ольги Голомші, Сергія Сидоренко. Всі презентації та доповіді виявились актуальними, змістовними, інноваційними із елементами наукової новизни.

            Аспірант другого року підготовки (спеціальність 073 "Менеджмент") Хлистун Денис представив доповідь про особливості маркетингового менеджменту у структурі ОТГ та органів місцевого самоврядування.

Студентка магістратури спеціальності менеджмент ЗЕД Мельниченко Каріна представила доповідь про експортний потенціал борошномельної галузі України та ефективність його використання.

Студентка спеціальності адміністративний менеджмент Вишнякова Валерія доповіла про те, як здійснюється формування іміджу підприємства на зовнішньому ринку на прикладі вітчизняних підприємств.

 Доповідь Паламарчука Максима «Оптимізація транспортної логістики зерна у вертикально-інтегрованій компанії» розкрила проблемні аспекти, що є буденними в діяльності вітчизняних сільськогосподарських підприємств.

  

Осипчук Микола розкрив особливості торговельних операцій з зерном та продуктами його переробки на внутрішньому та зовнішньому ринках.

 Іванцок Євгеній доповів про проблеми просування вітчизняних товарів на азійський ринок та запропонував можливі шляхи їх вирішення

 

 Кірієнко Катерина розкрила особливості формування конкурентної стратегії підприємства при виході на зовнішній ринок

 

        Чернобук Анна дослідила організаційну структуру управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства та шляхи її удосконалення.

  

Сухобок Наталія розкрила особливості формування конкурентоспроможності українських національних фруктів при виході на ринки Європейського Союзу.

 

               Опанасенко Ганна запропонувала інноваційну стратегію вирощування культур в закритому грунті

 

                Соловей Тарас представив обґрунтування прийняття управлінських рішень при управлінні зонами родючості ґрунту.

        Також під час роботи конференції розкривались питання місця України на світовому ринку продовольчої продукції, технічного регулювання зовнішньоекономічних операцій, основних напрямів підвищення ефективності експортних операцій підприємства, стратегічних рішень національного виробника комбікормів у галузі птахівництва, маркетингового менеджменту тощо.

            Разом із тим, дуже цікавими й актуальними були доповіді англійською мовою студентів магістратури - іноземців: Іслам Рабея - Зовнішня торгівля Бангладеш аграрною продукцією, Маалуф Таніос - Світовий ринок пшениці та місце України на ньому, Шахзад Мудассір - Зовнішня торгівля сільськогосподарською продукцією в Пакистані, Анаафі Машуд – Зовнішня торгівля сільськогосподарською продукцією в Гані; Уртадо Годой Едісон Стефен – Світовий ринок бананів та місце Еквадору на ньому. Доповідь кожного студента-іноземця розкривала особливості формування нових трендів продовольчого ринку та перспективи України щодо розвитку міжнародного партнерства.

 

            

  

     Організаційний комітет вітає талановиту молодь і бажає їй творчого натхнення, міцного здоров’я і нових успіхів у підкоренні наукового Олімпу!

 

В.В. Луцяк,

в.о. завідувача кафедри адміністративного

менеджменту та ЗЕД

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook