Олена Курята – студентам: «Фах лікаря ветеринарної медицини досить багатогранний і вимагає не тільки фахових знань, а і знання політичних та дипломатичних основ»

17 листопада 2020 року
     Для того, щоб стояти на місці – необхідно бігти. Абсурдність, на перший погляд, цієї фрази при мінімальному аналізі та проекції на нашу реальність вже не здається божевільною і можливість заглянути у майбутнє і спробувати будувати стрегічні підходи  наділяє цю фразу прагматичним і перспективним значенням. Якнайкраще ця фраза стосується підготовки студентів і, тим більше, підготовки лікарів ветеринарної медицини. Вимогою часу є постійний рух до пошуку альтернативних підходів навчання студентів. Ковід безкомпромісно змусив нас перейти на дистанційне навчання, а час вимагає збільшення обсягу знань, презентованих студенту.

     Підтвердженням вищесказаного стала лекція на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології, яка була проведена для 1 курсу магістрів у п'ятницю,  13 листопада, з дисципліни «Спеціальна епізоотологія» (лектор – проф. Недосєков В.В.).

     За ініціативи лектора на лекцію була запрошена Олена В'ячеславівна Курята – заступник начальника управління-начальник відділу зовнішніх зв'язків та євроінтеграції Управління міжнародного співробітництва Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Вона прочитала фактично дві лекції. Першу присвятила структурі Держпродспоживслужби, зробивши акцент на сучасних завданнях та обов'язках кожного підрозділу. Також увага була прикута до питань здоров'я та благополучча тварин. Спираючись на запитання студентів, Олена В'ячеславівна детально зупинилась на основному документі, яким керуються у своїй діяльності фахівці ветеринарної медицини – Закону України «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин», і розказала анотації глобальних змін у законі.

     Друга лекція була присвячена міжнародній співпраці. Олена В'ячеславівна акцентувала увагу на особливостях роботи з закордонними колегами та привела кілька прикладів щодо виконання конкретних задач. Як приклад, розказала про умови експорту деяких видів тварин до КНР та реальний випадок з перевезення білої ведмедиці.
    Також пані Олена зазначила, що фах лікаря ветеринарної медицини досить багатогранний і вимагає не тільки фахових знань, а і знання політичних та дипломатичних основ, оскільки міжнародна ветеринарна діяльність вимагає повної самовіддачі для вирішення вкрай важливих завдань державного значення.

     За час лекції Олена В'ячеславівна поділилась безцінним досвідом, який можна отримати тілька за роки самовіданної праці і який точно стане у нагоді студентам в процесі пошуку свого життєвого шляху і виборі напрямку діяльності в галузі ветеринарної медицини. Ми дуже вдячні пані Олені за час, що вона присвятила нашим студентам, а особливо за актуальні знання, які можуть стати для студентів аналогом старту, який отримав Пауль Ерліх після спілкування з Робертом Кохом.

Максим Жуковський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook