Ректорат: університет до нового року працює дистанційно, а 18, 20 та 21 листопада відбудуться Дні відкритих дверей

10 листопада 2020 року
     10 листопада 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене онлайн засідання ректорату. Як і анонсувалося напередодні, головними темами стали зміни до графіку навчального процесу та профорієнтаційна робота.

     Начальник навчального відділу Віктор Шевчук наголосив, що останніми днями пандемія загострилася, щодня реєструються антирекорди з кількістю захворівших на COVID-19, більша частина обласних центрів в червоній зоні, темпи поширення вірусу і навантаження на систему охорони здоров’я росте дуже швидко – всі ці фактори спонукають до продовження навчання в дистанційному режимі. Обговоривши ситуацію на звуженому ректораті, провівши консультації з директорами ННІ, деканами факультетів, студентським самоврядуванням було прийнято рішення змінити графік навчального процесу. До кінця семестру 31 грудня 2020 року навчальний процес відбуватиметься в дистанційному режимі. За потреби дирекції та деканати можуть викликати студентів на індивідуальні очні консультації. Також у разі необхідності можливий очний захист магістерських робіт. Відповідний наказ підписаний ректором та буде оприлюднений на офіційному сайті університету. За пропозицією першого проректора Ігоря Ібатулліна дозволено очно приймати кандидатські іспити у аспірантів денної форми навчання, які проживають в гуртожитках, а для решти – провести їх дистанційно.

     Про проведення Днів відкритих дверей доповів директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський. 18 листопада відбудеться день відкритих дверей для випускників шкіл Київської області та столиці, 20-го – для випускників технікумів та коледжів, 21-го – для випускників шкіл України та всіх бажаючих. Відбуватимуться вони в онлайн режимі. Посилання на конференції, деталі та час початку будуть опубліковані на офіційному сайті у відповідному оголошенні.

     Завідувач підготовчим відділенням Оксана Багацька доповіла про зарахування 104 слухачів курсів підготовки до вступу в НУБіП та складання зовнішнього незалежного оцінювання. Заняття для них також проходять в дистанційному режимі. Критично мала кількість слухачів залучена факультетами конструювання і дизайну, механіко-технологічним та ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, хоча вступники на спеціальності цих підрозділів мають можливість отримати додаткових +20 балів до сертифікату ЗНО. Про організацію профорієнтаційної роботи проінформували декани факультетів тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк, захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць, економічного Анатолій Діброва.

     Учений секретар Оксана Барановська представила графік проведення конференцій трудових колективів факультетів та ННІ (упродовж 23-24 грудня), на яких будуть заслухані звіти керівників підрозділів та обрані делегати на загальноуніверситетську конференцію. Вона ж запланована на 29 грудня 2020 року.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив ряд спільних завдань. Перше – бережемо здоров’я, дотримуємося усіх вимог карантину і особистої гігієни. Друге – підтримуємо належний стан протипожежної інфраструктури, системно проводимо навчання, контролюємо заборону на використання побутових обігрівачів, оновлюємо інформацію, оскільки за останній період ми стали свідками двох пожеж в студентських гуртожитках. Третє – залучаємо до участі в дистанційних заняттях усе студентство, тримаємо контакт з кожним студентом. Четверте – готуємося до прийому кімнат в гуртожитках, які звільняються після завершення навчання магістрів, усі вони повинні мати належний стан і тільки після цього буде організована видача дипломів. П’яте – активно залучити до профорієнтаційної роботи студентів. Шосте – організувати звернення до керівників парламентських фракцій щодо відтермінування запровадження єдиного вступного іспиту з іноземної мови на аграрні спеціальності допоки сільські школи не надаватимуть високого рівня знань мови. Сьоме – працювати з коледжами щодо здачі ЗНО випускниками для вступу до університету. Восьме – надіслати запрошення школам, технікумам, коледжам для участі в Днях відкритих дверей.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook