Відбулась лекція д.е.н. професора Галушко В.П. на тему: «ФОРМУВАННЯ РИНКУ ЗЕМЛІ В УКРАЇНІ. ЦІНА ЗЕМЛІ»

9 листопада 2020 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 Відбулась лекція доктора економічних наук, член-кореспондент НААН України, заслуженого діяча науки і техніки України, професора кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Галушко Валерія Павловича на тему: «ФОРМУВАННЯ РИНКУ ЗЕМЛІ В УКРАЇНІ, ЦІНА ЗЕМЛІ» для студентів ОС «Бакалавр» 3 курсу факультету аграрного менеджменту в рамках дисципліни: «Економіка світового сільського господарства».
В ході лекції були розглянуті наступні питання:
- Історія розвитку поняття «Ціна землі», та її оцінка;
- Фактори, що впливають на ціну землі;
- Динаміка, структура та рівень використання земельних угідь світу;
- Проблеми сільськогосподарських земель в масштабах планети та шляхи їх розв'язання.

Під час лекції відбулось жваве обговорення питання ціни та ринку землі як в Україні, так і як це питання регулюється в країнах світу. 

 

 

 

Також під час лекції були розглянуті методичні підходи щодо оцінки землі, що використовуються в Університеті шт.Айова, США (що є університетом-партнером нашого університету.

 

Студенти також мали можливість задати питання Валерію Павловичу що очікується в Україні відповідно до того нормативно-законодавчого поля, який зараз існує в Україні. А також ризики, загрози та виклики, які очікують Україну у 2021 році.

 На платформі навчально-інформаційного порталу НУБіП України студенти долучаються до розробленого курсу: «Економіка світового сільського господарства»: https://elearn.nubip.edu.ua/enrol/index.php?id=55, ознайомлюватись з лекційним матеріалом, виконувати практичні та самостійні завдання, проходити тренувальний та модульний контроль.

 

Іван Міщенко доцент кафедри

адміністративного менеджменту та ЗЕД

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook